NO31507/10 Soknahåggån's I Felix (Langsuas Cæsar - NJCH Resdalen's Rypi) Eier: Jon Terje Øvstetun. Oppdretter: Bjarne Engen.

Felix er parringsvalpen Jon Terje tok da Bjarne Engen valgte Jon Terjes andre hannhund, Langsuas Cæsar, på si tispe NJCH Resdalen's Rypi. Jon Terje så Rypi på Gordonsetterlaget i NM vinter i 2009. Han likte søksopplegget til Rypi svært godt. Allerede da sa han: "Dersom Bjarne vil bruke Cæsar på Rypi, så tar eg parringskvalp !" Så da Bjarne samme høst ringte for å forhøre seg om Cæsar, var det ikke nei i Jon Terjes munn. Både Cæsar og Rypi er presentert under "Gode Gordons" tidligere, så linjene bak Felix kan dere finne ved å klikke på disse. Litt artig å se avl avl på to av hundene som er presentert som "Gode Gordons" også gir gode avkom.

Grunnen til at jeg velger å presentere Felix, er hans prestasjoner på jaktprøvene i vinter. Felix leder GS - cupen for unghunder - og det gjør han klart. Her har Felix etter vintersesongen scoret 33 poeng, mens de tre nærmeste konkurrentene stod med 18 poeng. Disse poengene har Felix skaffet seg ved å oppnå 3 x 1. UK, 2 x 2. UK og 3. plass i finalen på Sør Norsk Unghundmesterskap. Men allerede høsten før hadde han skaffet seg sin første premie. Han var såvidt fylt 9 måneder da han på sin første prøve tok en flott 2. UK.

Felix var 4 måneder gammel da han i mars 2010 fikk sitt første slipp i fjellet. Han startet jakten med en gang, og tok sin første stand ca. 100 meter ute. Jon Terje kom til, komanderte reising og Felix reiser presist og forfølger friskt rypene som letter. Jon Terje så på dette med et stort glis. Han så allerede da konturene av en ny, god unghund. 

Jon Terje må hente fram mange superlativer når han skal si noe om Felix sine beste egenskaper. Gemyttet blir kanskje det viktigste. Hos Jon Terje er hundene "hushunder". Hundene der i huset må finne seg i både vilter lek og kos fra barnebarn og andre som kommer på besøk. Utenom dette trekker han fram Felixs søkskvaliteter. Han har både fart og format. Til tider kan formater kanskje bli litt i største laget, men Jon Terje foretrekker heller det framfor et småskåret søksopplegg. Felix er også en dyktig vindbruker. Dette fører til at han ofte havner i fugl. På jaktprøver er han bokført med 16 egne stander. På de samme jaktprøvene har makker funnet fugl 6 ganger. Dette har resultert i en viltfinnerinndeks på 112,6.

Felix er en ung hannhund. Han går i UK hele høsten, og på årets første prøve i Raggsteindalen startet han med en 2. UK, hvor reisen manglet, for så å ta en ny 1. UK på søndagen. Han "plukker" premier jevnt og trutt, og dersom jeg skal prøve meg som spåmann, er min spådom at Felix vil stå som vinner av Årets Unghund 2011. I alle fall i Norsk Gordonsetterklubb, men vil nok være en sterk kandidat også i FKFs kåring. Felix har allerede deltatt på to høystatusløp dette året. Som sagt ble han nr. 3 i Sør Norsk Unghundmesterskap. I Arctic Cup i Alta senere på vinteren lyktes han ikke helt i kvalifiseringen etter en lang kjøretur, men jeg vet Jon Terje har planer om å starte i flere høystatusløp. Felix er allerede påmeldt i Norsk Derby i september, og Felix har mulighet til å starte på både Unghund Grand Prix og Forus Open. Vi ønsker lykke til !

Når dette skrives har Felix 5 starter høsten 2011. Dette har resultert i 1 x 2. UK og 4 x 1. UK. På høstens Sølvhundprøve på Kongsvold ble det 1. UK både fredag, lørdag og søndag. Ingen tvil om at dette er en god Gordon !

Felixs stamtavle kan du finne her.