Reisarypas Still Going Strong er paret med Tømmeråsens Arya Stark 

Arya er ei veldig trivelig tispe som eies av Espen Johnsen. Hun har godt eksteriør og grei å ha med å gjøre. 
De hadde sin første parring i går, og forhåpentligvis blir det valper i juni. 
Jeg har sett henne flere ganger i fjellet, og dette er i frøken med motor og trøkk.

Arya er godt premiert. Så langt er det blitt 3. UK, 2 x 2. UK og 2 x 1. UK. I AK har hun hentet hjem en premie av hver valør, altså 3. AK, 2. AK og 1. AK. Hun er godkjent avlstispe og har Cert på utstilling. 
Det som kanskje er mest imponerende med Arya er premieprosenten på jaktprøver. 71, 4% premiering i UK og 75% i AK. Den er det ikke mange som matcher. Avlsindeksene hennes er 107 på jaktlyst og 117 på viltfinnerevne.

Arya er etter Espens egen hannhund NUCH Taro og Tømmeråsens Ina, og Espen skal selv beholde en valp.

Stamtavlen for kullet han du se her. Dette blir et spennende kull. 
NUCH Kimi kommer inn fra to kanter. Han er far til både Taro (Arjas far) og Porsangerviddas Black Hunter (Strongs far). 
Kimi avlet meget godt. Her kan jeg kort nevne Taro med bl.a. 2 x 1.VK m CK, 1. VK, 2 x 2.VK, Porsangerviddas Black Hunter - trenger kanskje ikke ytterligere presentasjon men du kan leses mer om ham her og Kvænangsfjellets Luna med bl.a. 1.VK m CK, 1.VK.

Strong har 5 x 1. UK, 3 x 2. UK, 3. UK og 3. AK på jaktprøver. Han har Cert på utstilling. Premieringsprosenten i UK er på 66,7. Han har avlsindekser på 113 på jaktlyst og 109 på viltfinnerevne.

Samlet vil kullindeksen på dette kullet bli på 446 - noe som må sies å være høyt (400 er snittet for rasen).

Kullet vil være genetisk fri for PRA og CCA og begge foreldrene er fri for HD.
Jeg har tro på at dette kan bli valper med både trøkk, høy jaktlyst og gode viltfinnere. 
Ønsker du valp fra denne kombinasjonen så ta kontakt med Espen Johnsen, tlf: 900 71 848 eller meg.

Vi har for tiden ingen planer om valpekull

Valpene er solgt.

Akela og Lucifer hadde to parringer, den 22. og 24 mai. Dersom alt går som forventet blir det valpekull i slutten av juli.

 Sarabakks Lucifer NO37736/14 er en ung, lovende hannhund som ble 2 år i april. Han har så langt gjort det bra på jaktprøver og fikk i høsten -15 2 X 2.UK og 3 X 1.UK. I tillegg ble han nummer 2 i sitt kvalifiseringsparti i Norsk Derby og nummer 4 i Norsk Derby Finale. Han ble årets unghund og vinner av Norsk Gordonsetter Klubs UK-Cup høsten 2015. Han ble også nummer 3 av unghundene, uansett rase. Vinteren -16 tok han en 1.UK og en 2.UK til. Han fikk også sin første start i AK i vinter, noe som resulterte i 2 fuglearbeid og en 1. AK. Det blir spennende å følge ham i VK til vinteren.

Jeg har tidligere presentert Lucifer som en "God Gordon", og du kan lese mer om ham her


Dette blir mitt femte valpekull- og Akelas andre. Alle de tidligere kullene jeg har hatt har gitt gode jakthunder. Mange av dem har også gjort det bra på prøver. Fra alle kullene har det blitt 1. premier på jaktprøve. Dette er en kombinasjon jeg har stor tro på. Foreldrenes egenskaper og linjer burde stå veldig godt til hverandre.

Litt om Akela: Hun er antakelig den beste viltfinneren jeg noen gang har hatt.

Hun har stor jaktlyst og et søk som er godt tilpasset det terrenget det jaktes i. I åpent terreng er søket av stort format, mens hun i skogen reduserer formatet. Hennes kjennemerke er revieringen. Den er systematisk og godt tilpasset terrenget. Stilen er blenende med en langstrakt gallopaksjon og høy hodeføring. Akela er en fantastisk jakthund som finner mye fugl.

Hennes to første prøvestarter gav 2 x 1. AK. Den første på høyfjell med 2 fuglearbeid (det var 3 fuglearbeid totalt på partiet denne dagen). Den andre på skog. Også denne med 2 fuglearbeid.

I kullet Akela er fra er 3 hunder stilt på jaktprøve. 1 av dem er ikke kommet for fugl, og har følgelig ikke blitt premiert. Reisavannets Bella gikk til Danmark og fikk 1.UK både fredag og lørdag under DGSK's hovedprøve da hun var 11 måneder gammel. Søndagen var det matching mellom alle UK hunder med 1. UK, og Bella vant denne som yngste hund på partiet. Den tredje er Akela selv. Også Akelas halvsøsken har gode resultater fra jaktprøver.

Akela er ei pen tispe. Hun er godt vinklet, har et godt kryssog beveger seg veldig effektivt. Utstillingsringen har hun Excellent og Cert. På sine 3 siste opptredener i utstillingsringen har hun fått Cert og blitt BIR (best i rasen). Akela fikk tittelen NUCH (Norsk Utstillingschampion) da hun tok sitt 3. Cert juni -16.

Akela er HD fri med A-hofter. NKKs HD indeks er 108,74. Hun er testet genetisk fri for PRA og CCA. Hennes indeks for jaktlyst er 112 og viltfinnerindeksen er 107.

Akela er godkjent som avlshund i Norsk Gordonsetter klubb.

Du kan lese mer om Akela under fanene "Hundene" og "Resultater" i menyen til venstre

Litt om Lucifer:

Lucifer er også HD fri og har en HD indeks på 118,48. Han
er testet fri for PRA og bærer av CCA.
Sålenge Akela er testet fri vil alle valpene være friske.
Lucifers har bemerket seg med sin djervhet og viltfinnerevne. På jaktprøver har han funnet fugl 12 ganger mens hans makkere bare har funnet fugl 1 gang. Dette har gitt ham en egen viltfinnerindeks på 119,05. Hans djervhet på fugl har  gitt ham en reisindeks på 120,02. Avlsindeksen for jaktlyst er 111 og viltfinnerinndeksen er 110.
Dette vil gi en samlet kullindeks på 440 - noe som er langt over gjennomsnitet for rasen. 
Kullet vil ha en innavlsgrad på 1.83%.

Kullets stamtavle finner du her.


Akelas første kull, som blir 2 år i august viser at hun avler bra. Tilbakemeldingene fra kjøperne er gode og jeg har sett de fleste i aksjon i fjellet. Det er hunder med jaktlyst og trøkk samt at de er gode vindbrukere. Det ble dugelige jakthunder som det er felt mye fugl for. Tre av valpene er også premiert på jaktprøver og det er blitt 5 x 1. UK, 6 x 2. UK og 1 x 3. UK 

6 av 8 unghunder i hennest første kull er HD røntket - alle er fri.

Dersom dette kullet er av interesse - så bare ta kontakt.

Målsettinger for oppdrettet er at hunder fra kennel Reisarypa skal ha:

 • Gode jaktlige egenskaper.
 • Godt gemytt.
 • God helse.
 • En funksjonell kroppsbygning som ligger nærmest mulig rasens standard.
Som oppdretter forventer jeg at mine valpekjøpere:
 • Jakter, eller har noen i familien som gjør det.
 • Anser hunden som en del av familien.
 • Har mulighet for å bruke nødvendig tid for å gi hunden det den trenger av dressur og trening.

Som valpekjøper hos kennel Reisarypa kan du forvente at:

 • Valpene blir levert ved ca. 8 ukers alder.
 • Valpene leveres ferdig chippet og registrert i NKK.
 • Valpene er kontrollert av veterinær kort tid før levering.                                                                                                                   
 • Valpene blir vaksinert etter gjeldende vaksineringsregime.                                                                                                                  Sarabakks Lucifer
 • Valpene er behandlet mot parasitter og innvollsorm.
 • Valpene er godt sosialisert i forhold til mennesker og andre hunder.
 • Oppdretter stiller opp med råd og veiledning, treff og samlinger.

Dersom du fører en hund fra mitt oppdrett fram til Jaktchampionat eller Utstillingschampionat (i et land hvor man må ha 1. AK for å oppnå dette), kan du fritt velge en valp fra et senere kull.