Etter å ha sjekket ut flere hannhunder falt valget på NO48134/09 Egon (NJCH Langsundets Faun - EZ Mira) som makker når jeg skal parre Akela ved neste løpetid.
Egon representerte Gordonsetterlaget ved høstens NM Lag og var i tillegg eneste Gordonsetter i finalen ved NM individuelt i høst. Han var også reserve ved Gordonsetterlaget ved NM Lag i vinter.
Egon er en hund som er djerv på fugl. Dette gir presise fuglearbeid og gode skuddsjanser. Han følger gjerne på når fugl beiner unna.
Han er godt premiert med 1. VK finale og 2. VK m. res. Cacit som de beste. Dette har gitt ham en viltfinnerindeks på 116,1 i AK og 107, 8 i VK. Skal jeg spå, blir han jaktchampion i løpet av 2014.
Egon er til nå brukt på 4 tisper. Alle Egons valper er unge enda, men de tilbakemeldingene som er kommet har vært positive.
Egon har spennende linjer bakover. Langsundets Faun har vist at han avler godt, og Mira bærer linjer jeg kjenner veldig godt fra tidligere hunder jeg har hatt.
Det er allerede flere som har meldt sin interesse for valp etter Akela, og jeg tror ikke denne blir noe mindre når jeg nå har valgt Egon som makker.
Egon er genetisk fri for PRA og CCA.
Kullets stamtavle kan du finne her.
Har stor tro på at dette blir Gordonsettere som lar seg dressere og som blir solide jakthunder. Begge foreldrene har vist at de kan gjøre seg gjeldene på prøver også.
Ser dette spennende ut, så ta gjerne kontakt.