Reisarypas Draco - Kayak i sin første stand på rype.

Jeg har alltid likt å jobbe med unghunder. Og unghundens første stand har alltid noe magisk over seg, synes jeg.
Reisarypas Draco (heretter kalt Kayak som han lyder til daglig) bor på Hvaler. Der er det dårlig med ryper. Heller ikke ved matfars hytte i Trysil har det vært den sorten å finne i høst og vinter. Kayak er derfor på treningsleir her hos oss. Vi har ryper. Han har vært her ei ukes tid. Denne uka har vi brukt til å bli bedre kjent, skjerpe litt på dressuren og øvd oss på "sitt" signalet på fløyta. I ettermiddag gikk turen ut i terrenget i mellom snøbygene. Etter mildværet tidligere i uka er det kommet en god del snø og føret er tungt.
Etter to usikre stander på ferske rypespor, hvor Kayak etterhvert skjønte at her er det ingenting, en støkk hvor "storstemmen" måtte fram for å få stoppet villdyret, så kom den første sitrende standen på rypa. Noen skritt fram hvor det vinkles av, til ny sitrende stand. Standen holdes så lenge at jeg til og med får fiklet fram telefonen for et dårlig bilde i det svinnende lyset. Jeg går fram og med et "Ja" kaster han seg fram og to ryper letter presist foran ham. Ros og skryt og fram med fløyta - og rett på rompa. Kayaks første fuglearbeid på rype er et faktum. Det vanker masse ros og skryt. Dette var det klasse over. Jeg er fornøyd og vi snur mot bilen - dagens mål er nådd.
Nesten framme ved bilen vinkler Kayak av på ny. Ny stand. Rypene letter og Kayak blir med noen meter helt til fløyta kommandere sitt - og da sitter han!!
To flotte fuglearbeid - Kayak skal være her et par uker til - det kan bli noen artige uker. Kanskje blir det en prøvestart også.