Gunnar Marthinsen med Reisarypas Bivdi, Reisarypas Mailo og Børgsjitens Diero.

I helga arrangerte Fuglehundgruppa i Tromsø hundeklubb Tromsøprøven. Jeg dømte et UK/AK parti lørdag, og stilte Bivdi søndag.
Etter en tid med mildvær hadde frosten de siste dagene før prøven laget "parkettføre".
I partiet jeg hadde med meg på lørdag til Buvika var det mange sterke søkere. Terrenget var jevnt besatt meg fugl og alle hundene hadde flere muligheter til å ordne seg en premie. Beholdningen når dagen var over var en 2 AK, en 2 UK og to 1 UK.
Da søndagen opprant var jeg litt spent på hva Bivdi kunne prestere. Vi skulle til Skarsfjord på Ringvassøya og skulle ut i første slipp. Vi hadde med oss kullbror Reisarypas Mailo og far Børgsjitens Diero i samme parti.
I terrenget var det veldig lite snø. Skiene ble tatt på skuldra og Bivdi ble sluppet. Første slippet var forferdelig dårlig.
Etterhvert innser jeg at det må være underlaget som ikke er godt for hundene å springe på. Frosset barmark med stein og grus er ikke det som gir beste fart. I neste slipp starter en av UK hundene jeg hadde dømt dagen før. Da heller ikke hun, som dagen før hadde "gått som ei kule", hadde noe særlig fart i føttene skjønte jeg sammenhengen.
Da vi kom høyere i terrenget og snølaget ble bedre kom både farten og formatet tilbake. I sitt andre slipp finner vi Bivdi i stand sammen med makker. Jeg ber om at dommer og makkers fører må vente litt, slik at jeg får tatt av meg skiene fordi det bråkte sånn på det harde underlaget. Dette oppfatter ikke de andre, og mens jeg står med nesen i bakken for å ta av meg skiene ber dommer om å "kjøre på". Dette tar Bivdi som en reisningsordre og reiser rypene hun står på. Jeg oppfatter ikke det hele før makkers fører skyter. Da er Bivdi allerede langt etter rypene og lar seg ikke stoppe.
Utover dagen har vi flere sjanser på fugl som makker enten støkker eller finner. Bivdi har en stand til, men rypa letter etter kort tid, og før jeg får meldt fra til dommer.
Det ble ikke premie på oss, men jeg er fornøyd med det vi fikk ut av dagen. Søket er meget godt, og hun holder standen selv med makker ved siden av seg.
Kullbror Mailo imponerte søksmessig. Han hadde et søk som holder meget høy klasse. Han er for rå i fugl enda, men når Gunnar får orden på dette vil det bli gode premier på den gutten.
Mailos og Bivdis far; Diero fikk en velfortjent 1 AK etter to flotte fuglearbeid. Også Diero har et søk av meget høy klasse, så her har avkommene noe å leve opp til.