Noen av medlemmene av Nord Troms Fuglehundklubb var i helga på treningshelg på øya som her nord er kjent som Rypeøya - Arnøya.
Jeg må si meg veldig fornøyd med helgas utvikling på Bivdi. Det var to flotte dager med godt vær, supert føre for folk og hunder og masse ryper.
Bivdi har denne helga utviltsomt fått vridd opp jaktlysta noen knepp.
Søket hennes er blitt mye bedre i løpet av helga, både med hensyn til format og intensitet.
Lørdag hadde vi flere flotte fuglearbeid. Vi fikk også testet dressuren på et par støkk langt ute. Denne holdt og Bivdi forholdt seg rolig - alt så veldig lyst ut.
Søndagen startet noe anderledes.
Like etter slipp tar Bivdi en kort stand, kjører opp fuglen og trimmer den ordentlig på tross av min iherdige fløyting. Under dette raidet gjentar dette seg, før jeg gjenvant kontrollen over frøkna. Båndet ble satt på, og vi måtte ta en alvorsprat.
Gjennom formiddagen gjentar dette seg flere ganger. Den veloppdragne hunden som imponerte meg dagen i forvegen var borte.
På ettermiddagen tok jeg meg en liten tur på egenhånd, for å se om vi kunne få noen gode situasjoner til avslutning. Etter to nye tjyvreis med ettergang var det lureste å snu hjem igjen. Dressur, dressur og dressur var de tre tingene jeg tenkte på.
Jeg snur og fløyter Bivdi til meg for å gå tilbake. Bivdi runder meg og fortsetter 50 meter lenger fram - og tar stand ! Jeg når fram til henne, setter meg på huk ved siden av henne og roser henne lenge. Hun ble stående til rypa letter, jeg kommanderer sitt - og hun setter seg !!! Dette gjentar seg sannelig en gang til på hjemveien. Ny stand, denne gangen fikk hun reise fuglen - og hun setter seg !!!
Slik fikk vi i alle fall to flotte situasjoner helt mot slutten. Men vi må nok dressere likevel. Det gjelder at dressuren står i stil med jaktlysta.