Det ble både sløyfer og rosetter på utstillinga på Nord Norsk Villmarksmesse.

Lørdag 11. juni tok jeg turen til Setermoen med Reisavannets Akela og Reisarypas Still Going Strong for å stille på Midt Troms Fuglehundklubbs utstilling på Nord Norsk Villmarksmesse.
Strong manglet en utstillingspremie for å kunne godkjennes som avlshund, og Akela manglet et Cert for å bli Norsk Utstillingschampion.


Strong stilles opp for bedømming.

Strong var først i ilden. At han beveger seg godt og er godt vinklet er det som betyr mest for meg, og dette visste jeg at han hadde inne. Dommeren likte tydeligvis Strong veldig godt og kritikken hans ble:
"Middels stor hannhund. Utmerket type. Velskåret hode. Utmerket hals, kropp, benstamme og poter. Passelig vinklet. Meget bra bevegelser. Utmerket hårlag og gemytt. Bitt og tenner uten anmerkning".
Premieringen ble: Excellent, 1.konk, CK, Cert og 1.BHK.
Dette gikk over all forventning og Strong måtte dermed inn og konkurrere om tittelen Best i rasen senere!!


Akela stilles opp i ringen.

Så var det Akelas tur. I hennes klasse var konkurransen adskillig tøffere. Flere av de andre tispene hadde flere Cert fra før.
Men denne dagen var det Akela dommeren likte best. Akela liker seg godt i ringen - kanskje det var det som gjorde utslaget i dag. Krittiken hennes ble:
"Middels stor tispe. Utmerket type. Rasetypisk hode og hals. Solid kropp og benstamme. Velvinklet. Utmerkede bevegelser. Utmerket hårlag. Noe sot i tanfarge. Godt gemytt. Bitt og tenner uten anmerkning."
Hennes premiering ble: Excellent, 1.konk, CK, Cert og 1.BTK.

Akela fikk dermed det Certet hun trengte for å få tittelen NUCH - Norsk Utstillingschampion. Dages målsetting var oppnådd til fulle !!
Dette førte også til at jeg måtte inn med både Strong og Akela for at mor og sønn skulle konkurrere om tittelen Best i rasen.


Mor og sønn i konkurranse om BIR

Her fikk jeg god hjelp av nabo og kompis Ottar Remmen som handlet Strong. Akela trakk det lengste strået og stakk av med tittelen BIR - Best i rasen. Strong ble dermed BIM - Best i motsatt kjønn. Strong er på langt nær en ferdig utvilet hannhund og kanskje har han en videre karriere foran seg i utstillingsringen.
Vi måtte dermed vente til alle hundene var bedømt for å konkurrere om Best In Show tittelen med Akela.


Akela i BIS ringen.

Det hele endte med at B Axa og Ronnie Jansson fra Kiruna ble Best in Show, ES Sagåsens Fenya of the Arctic og Susan Angelica Persen ble 2.BIS og Akela ble plassert som nummer 3.

Vi er kjempefornøyd. Nå er det bare å vente på sommeren og Akelas valping i juli.


Det ble en god samling sløyfer og rosetter med hjem.