Her nord har sola har forlatt oss for i år. Vi er gått inn i den tida da den i stedet for å sende sine lyse stråler til oss lager fantastiske pasteller og fargespill på himmelen.
På tross av dette har vi såpass med lys at det midt på dagen er mulighet til å ta seg en tur for å lete etter rypene - eller andre fugler om man vil.
Vi fant noen i dag også. Den siste tida har vi hatt lite snø, og den lille snøen som er knaser fælt når vi er ute å går. Jeg har derfor valgt å trene i et terreng hvor det bare er enkelte snøflekker. Her trykker rypene godt, og er enklere å komme innpå.

Her har Akela funnet 3 ryper som trykket godt.

Akela blir bedre og bedre etter at vi er kommet i skikkelig trening. Hun holder bedre kontakt, og ryper finner hun som regel.
Nå håper vi på mer snø slik at vi kan finne fram skiene igjen.
Strong er som regel med på treningsturene sammen med Kopis og Akela. Foreløpig skjønner han ikke så mye av dette med jakt eller ryper, men synes rypelukta er spennende når vi går over seter, eller finner ei dokk. At mor Akela eller "Onkel" Kompis stopper opp når denne lukta kommer inn i nesen skjønner han ingenting av enda.

Denne gangen må Kompis nøye seg med å sekundere Akela.

Men har får rørt seg. Prøver ei stund å holde følge med de voksne, men gir seg etter noen meter og løper rundt føttene mine og undersøker alt mulig.
Innimellom trener vi på avstandssitt. Vi tar det trinnvis og har enda ikke den store avstanden. Men Strong er lærevillig og jeg synes han tar dressuren veldig lett. Godt å begynne tidlig, og forme gode vaner. Det blir nok større utfordringer etterhvert.

Reisarypas Still Going Strong 3,5 mnd.