Helga 8. - 10. Juli gikk det årlige Gordonsettertreffet med spesialutstilling av stabelen. Treffet var i år lagt til Hjerkinn, noe som antakelig var et sted som er lettere tilgjengelig for flere. Det var rekordstor deltakelse, både på treffet og selve spesialutstillinga.
Denne helga var det program for de fleste. Det startet fredagskvelden med et engasjerende foredrag av Elin Wittusen om dressur av hund.

Elin har drevet med fuglehunder i en "mannsalder" og er mest kjent for sitt oppdrett av Irske settere under kennelnavnet "US". Her var det noe til ettertanke for både nybegynnere og erfarne fuglehundeiere.

Lørdag var det klart for spesialutstillinga. Dommer på denne var Vigdis Nymark. Hun har drevet med fuglehunder - antakelig lenger enn Elin - så alle i ringen ble godt ivaretatt.

Flott å oppleve en utstillingsdommer som tar seg tid til å komme med små tips til uerfarne utstillere, og som engasjerer seg i den enkelte hund og gir en åpen, forklarende bedømmelse på alle hundene. Reisavannet's Mie stilte denne dagen, og ble belønnet med en flott Very Good. Kritikken kan du lese under "Resultater" i menyen til venstre.
Lørdagen var også tid til møter i styret og avlsrådet, samt en bolk med relevant informasjon fra disse.

På kveldene var det varme på grillene, og god tid til å la hundepraten gå over grillmaten. Her kan vi ikke la det gå upåaktet hen at Tom Erik Øygard trakterte grillene og forsynte nesten alle med kulinariske opplevelser, som i alle fall ikke min gane har kjent maken til. Utover kvelden ble gamle vennskap og bekjentskaper gjenoppfrisket og nye ble skapt.


Søndag var det klart for duetrening for de som ønsket dette. Over ser vi Reisavannet's Mie i stram fin stand på due. Flott å se at hun også var rolig når dua gikk på vingene. Dette kan love godt for høsten.

Ei flott helg i Gordonsetterens tegn !!