Storsanden på Sørøya

Sommeren lakker og lir ubønnhørlig mot slutten og høsten nærmer seg.
Sommeren startet veldig bra med beskjed fra Vom og Hundemat at ny fóravtale var på plass. Jeg har fullforet med dette råforet siden 2011 og har hele tiden vært kjempefornøyd. Du kan lese mer om Vom og Hundemat på deres hjemmeside og lese mer om mine erfaringer i menyen til venstre.
Treningsterrenget i Reisadalen har vært godt benyttet etter at det åpnet 20. juli.

Børgsjitens FL Guri har jo fått en del oppmerksomhet denne sommeren. Hun er en trivelig frøken, full av liv og spillopper men samtidig veldiggrei å ha med å gjøre. Nå er tannfellinga i gang og det klør derfor litt ekstra. Da er det greit å ha noen biteleker, bein og tørrfisk tilgjengelig.
Tilvenning til hundegård er begynt, men her er hun fæl til å grave.
Så langt har hun utvikla seg veldig fint og vi er storfornøyde med henne.


Kjært barn har mange navn. GuriGuri, Guri Malla, Musa, Sjura er noen av dem.

En av sommerens turer gikk til Sørøya. Vi hadde noen flotte dager med sol og godt vær, noe som ikke er selvsagt på Finnmarkskysten.


Det som var litt skuffende var at det var så lite liv å se i fjellet. Hundene gikk selvsagt i bånd. Ryper så vi ikke, heller ikke gnagere eller rovfugl. Selv heiloen og boltiten glimret med sitt fravær.

Strong fikk bære kløv og det var godt å komme innom en og annen snøflekk for avkjøling.
Litt kartlesing må til

Nå ser vi fram mot høstjakta. Vi håper på oppgang i rypebestanden fra i fjor, men frykter egentlig at den seine og kalde våren har satt sine spor i rypefjellet også i år.Neste helg går Norsk Gordonsetter klubs Polarderby av stabelen på Andøya. Da samles vi et 20 talls Gordonsetterentusiaster for sosialt samvær, instruksjon og konkurranse. Jeg har fått med meg Espen Johnsen fra Alta og Roger Tømmerholen fra Tromsø som instruktører sammen med meg. Vi håper dette kan bli en årviss foreteelse igjen, slik at vi kan få rekruttert flere engasjerte Gordonsettereiere som også tør å stille på jaktprøve.
Det er enda et par ledige plasser, så dersom du eller noen du kjenner ønsker å være med så gi lyd fra deg. Du kan lese mer om Polarderby her.