Starten på jaktprøvesesongen høsten 2013 har startet bra. To starter og to premier. Det startet med 2. UK på Reisarypas Bivdi sist lørdag.
I går åpnet det seg en mulighet til å starte Reisavannets Akela på skogsfuglprøve. Jeg dømte et parti på morgenen og startet med Akela på ettermiddagen.
Akela har hatt en fantastisk start på sin prøvekarriere. Hun hadde sin første start i slutten av april i Alta. Det resulterte i en overbevisende 1. AK høyfjell, med to fuglearbeid. I går hadde hun på nytt to fuglearbeid. Når søkskvaliteter, reis, apport og ro er i orden ble det en velfortjent 1. AK skog. Kritikken kan du lese under fanen "Resultater" til venstre.

Til helga bærer det til Senja. Da blir det to starter i UK på Reisarypas Bivdi. Vi kan vel ikke forvente at fortsettelsen blir like bra som begynnelsen, med hovedmålet er å få machet Bivdi litt før Derbyen.
Etter Senjaprøven blir det ikke fler prøver på oss før Norsk Derby i slutten av september. I mellomtiden blir det jakt - og i år gleder jeg med ekstra til jakta. Det virker som om rypebestanden har et oppsving i forhold til i fjor - vi får håpe at storfuglen også har lyktes i år !