Helga 22. og 23. august var vi i Tromsø på sesongens første jaktprøve. Skuldrene var lave og forventningene ganske små.
Det var meldt varmt vær og lite vind - vanskelige forhold for en uerfaren unghund. Tok det egentlig mest som en test og jaktprøvetilvenning for Strong.
Jeg syntes formatet hans var litt lite, og var også spent på hvordan han ville takle andre unghunder, som kanskje ville leke litt. Samtidig visste jeg at dersom han fant fugl ville vi få oss en premie. Fuglearbeidene hans hadde vært "strøkne" i forkant.
Og hvilken helg det ble!!!
2. UK på lørdag og 1. UK på søndag!!!
Hele høstens målsetting innfridd på første jaktprøven!!!Dermed var inngangsbilletten til både Norsk Derby og Arctic Cup inne.

Lørdagen var det fryktelig varmt. Rundt 25 grader og vindstille. I Strongs andre slipp ble vi sluppet i et område hvor forrige par hadde spredd et stort kull. Med nyslått fugl og under de rådende forhold ble dette for vanskelig for en uerfaren unghund. Han støkka flere ganger. Det positive er jo at han befinner seg der fuglen er, og at han er rolig - også på støkk. I neste slipp finner han et stort kull som han reiser på kommando og er helt rolig i oppflukt og skudd. Det ble en lang dag, og med en slipptid på 75 minutter, falt intensiteten litt på slutten og ble tildelt en 2. UK. Jeg var kjempefornøyd.

Ekstra artig var det å ha Ragnhild med. Hun tok jegerprøven for noen år siden, og har vært mye på jakt, men dette var også hennes første jaktprøve.Tror hun ble bitt litt av basillen, for hun har gitt beskjed om at så sant det passer så blir hun med på jaktprøvene fremover. Målsettingen er at hun i løpet av høsten står som fører alene.

Søndag var forholdene noe bedre. Delvis overskyet, mer vind og ikke så varmt.
Det var tydelig at gårdagen hadde gjort noe med Strong. Han jaktet mer bevisst. Slo seg lenger ut og brukte vind og terreng svært bra. Fuglearbeid med reis og ro allerede i 1. slipp. Dermed var helga en suksess i mine øyne - premie begge dager - da var det bare å vente på hvilken valør. Utover dagen gikk Strong bare bedre og bedre, og da dommeren antydet at nå var det bare 10 minutter igjen, øynet jeg at en 1. premie var innen rekkevidde.
En flott helg !!!
1. UK kritikken kan du lese her.

Denne uka har vi trent godt. Strong har hatt godt av turen til Tromsø. Det var mye fugl, og det er rart hva fugl gjør med en fuglehund :-) Formatet er nå mye bedre enn før vi dro til Tromsø, og jatlysten har fått seg et par ekstra "knepp".
Dette har gjort at vi også har måttet jobbe litt med dressuren, noe dere kan se på videoen som ligger her. Selv om det er godt innefor det som godtas i UK, er det greit å ta det med det samme - slike ting utvikler seg ofte til det negative.
Dagens treningstur viste at roen nå er på plass igjen. Både ved stand/reis og ved støkk.
Neste helg bærer det til Kautokeino. Da prøver vi oss igjen.
Etter det blir det jakt.
Strong er påmeldt til Norsk Derby. Om vi tar den lange turen til Dovre avgjør vi senere.