Lørdagens eneste premierte; Kristine Th. Hansen (til høyre) og makker i siste slipp Hans Erling Rekkebø.

Denne helga har jeg tilbragt oppe i Reisadalen som dommer på Reisaprøven. Reisaprøven er en liten høyfjellsprøve som de siste årene har hatt veldig bra med fugl og høy premieringsprosent. Var litt skeptisk til fuglebestanden i år, da det har vært lite fugl på innlandet. Verst var det på lørdag da det bare var fugl i to av slippene. En av ekvipasjene mestret fuglen riktig så bra; nemlig IS Sarafjellets Fit For Fight og fører Kristine Thybo Hansen. Fight hadde et glimrende søk hele dagen og mestret både vekslede terreng og vindforhold ypperlig. Ble funnet i en intens stand på 4 ryper som hun reiste villig og var komplett rolig i oppflukt og skudd. Rypene fløy bare 7 - 8 meter før de landet igjen, Fight justerte seg litt fram til ny stand og reiste dem pånytt. Igjen var hun rolig i oppflukt og skudd. Dette var Fights 1. AK start og hun ble tildelt 1. pr. AK.
Søndag gikk jeg med et blandet parti. Denne dagen var det bare en hund som ikke hadde mulighet på fugl, og vi hadde fugl spredt utover hele dagen. Også denne dagen ble det bare en premie på mitt parti. Ronny Hansen var på sin første jaktprøve med sin første hund. Svartholtens Stars Free Bird gikk meget godt hele dagen, noe som i siste slipp resulterer i en stram stand. Reiser djevt ei enkelt rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Et fuglearbeid med klasse over. 1. UK var et faktum.
Dette betyr at jeg fikk det ærefulle oppdraget å utnevne både prøvens beste UK hund og prøvens beste AK hund. Gratulerer til begge !!!
At det ikke ble flere premier på søndagen må vi nok skylde på førerne. Lirypene var særdeles medgjørlige, og trykket som brosten - fjellrypene var litt mer uberegnelige. Alt i alt et vellykket arrangement - og til dere som lurer på om dere skal "tørre" å melde dere på en jaktprøve - Reisaprøven er et kjempegodt alternativ. Liten, intim og sosial. Her blir alle tatt godt imot, både nybegynnere og mer erfarne. Og det hele foregår i en storslått natur.
Vil du lese mer fra Reisaprøven, og se flere bilder så kan du gjøre det her.