Reisarypas Still Going Strong

En ny vintersesong med prøver er snart i gang, og vi har lagt noen planer.
Høstens mål om å få premiert Strong i AK slo til da han fikk en 3. AK på Sennalandsprøven i oktober. Ambisjonene var nok noe høyere, men gjennom høsten syntes jeg ikke Strong hadde den samme intensiteten og det samme formatet jeg hadde sett vinteren og høsten før.
Hva dette skyldes blir bare spekulasjoner, men det er engang slik at det skjer noe med hannhunder rundt 2 års alder.
Nå er imidlertid intensitet og format på plass igjen. Foreløpig sliter vi litt med noen "UK-meter" som av og til kommer i fuglesituasjoner, men dette regner jeg med at kommer i orden.

Når de første prøvene starter om ei ukes tid vil jeg ikke være på plass. Da er jeg i Danmark for å være med på å legge siste hånd på verket på Norsk Gordonsetterklubbs jubileumsbok som jeg har fått være med å bidra til. Det blir ei flott bok på over 500 sider som jeg trygt kan anbefale til alle som er glade i og interesserte i fuglehunder. Du kan bestille boka her.

Helga etter blir det Kenneltreff her i Reisa. Da møtes hunder fra 3 forskjellige kull her hos oss og trener sammen. Regner med at det blir både sosialt og trivelig, samt at vi får litt kunnskap også med på veien videre. Det blir spennende å treffe disse igjen.

Så er vi over i mars. Først står dømming på Tromsøprøven og Arnøyprøven for tur. Begge disse prøvene er kjent for sine gode fuglebestander og flotte arrangement.

Børselvprøven 1. og 2. april er den første prøven det er aktuelt å melde på til. Altaprøven, som i år er lagt til Palmehelga er også et "must" og her blir det enten dømming eller å stille. De to siste helgene i april er det prøver på Altevann og på Sennaland. Begge disse har terreng som passer både Strong og meg godt, så dette er også aktuelle prøver å stille på. Vi må se litt hva som skjer utover vinteren. Målsettingen er i alle fall klar: 1. AK.
Kommer denne tidlig kan det jo hende at det blir en VK start også i løpet av vinteren.

Ellers vet jeg at fler av Strongs kullsøsken også har ambisjoner om å vise seg fram på premielistene i vinter. Det er bare å følge med her på hjemmesida og på Facebook.