Børgsjitens FL Guri

Dette er siste tilskudd i Team Reisarypa. I ei lita uke har hun vært her i Nordreisa og hun svarer absolutt til forventningene.
Guri er etter Børgsjitens Vd Faiza (Langsifjellets Tattico Diego - NJ(K)CH Langsundets Ville) og Sarabakks Lucifer (NJCH Egon - Faksfjellet's Terra).
Jeg brukte selv Lucifer på Akelas siste kull og hadde egentlig tenkt å beholde ei tispe derfra, men av forskjellige grunner lot ikke det seg gjøre. Da parringen mellom Faiza og Lucifer dukket opp tok jeg kontakt med Mona og Marius i Kennel Børgsjiten for å høre om muligheten for en valp hos dem. Dette lot seg heldigvis gjøre.

Vi har fått i hus en valp som er tøff, trygg og trivelig. Kul er det uttrykket jeg ofte har brukt om henne. Nærmet seg de andret to her i huset på en fornuftig måte, og fant fort ut at Strong kunne hun gjerne herje litt med. Akela kan styre sin begeistring for viltre småtasser som ikke er hennes egne, men også dette går kjempefint. Den sosiale inteligensen er på plass og signaler fra både oss og de andre firbente tas umiddelbart.
Her er det full fart i våken tilstand, men hun har samtidig den gode egenskapen det er å kunne roe ned og ta pauser. Denne første lille uka har hun stort sett fått gjøre som hun har villet. Etterhvert som vi har sett at hun har slått seg til ro her, så er grensene begynt å komme. Nå blir det en spennende sommer foran oss, hvor opplæringen starter for alvor.

Både Lucifer og Faiza er godt premiert på jaktprøver og begge ar Excellent på utstillinger. Høye avlsindekser på begge er heller ikke noen bakdel. Her har Faiza 118 i jaktlystindeks og 125 på viltfinnerevne. Lucifer har tilsvarende 114 på jaktlyst og 119 på viltfinnerevne.

Marius og Mona er erfarne folk og mange gode hunder står med Børgsjiten som kennelnavn. Flere av disse er gått videre i avl hos andre oppdrettere. Både Mona og Marius er utdannet jaktprøve- og apportdommere.

Vi takker for tilliten og gleder oss til fortsettelsen.