Det blir ikke så mye trening med Bivdi som jeg kunne ønske. Med tre unger som er aktive med skiskyting blir det skirenn stort sett hver helg, men denne helga fikk jeg tatt en treningstur med Reisarypas Bivdi.
Rypene viste seg å være veldig sky. De letta på hundrevis av meter, og lenge før både Bivdi og jeg var i kontakt med dem. Litt av tanken med denne turen var å prøve å få Bivdi i fugl for å teste om det dressurarbeidet vi har holdt på med i det siste ha båret frukter. Men da rypene viste seg å være så sky ble fokuset dreid over på å befeste dressuren i marka. Dette ser ut til å virke. Avstandssitt på fløyte er kjapp og grei. Innkalling fungerer også veldig bra.
Søksmessig går Bivdi godt. Det er premieringsverdig, men holder ikke til høyeste premie enda. Format og fart er til tider veldig bra, men kontinuiteten og det å bruke vinden riktig kan bli endel bedre. Hun gjør også en del ukloke valg i forhold til terreng/biotop, men dette vil bedre seg med mer erfaring og fuglekontakt, så jeg ser ikke veldig mørkt på dette.
Nå framover må fokuset være på å komme i fugl. Både for å få opp jaktlyst, kontinuitet og erfaringene.