Det er gått en stund siden siste oppdatering, og mye er skjedd.
Jeg har vært en tur i Danmark hvor jeg blant annet fikk tid til å treffe igjen Reisavannets Bella (Åens II Jolly - Langsuas Boss) og eier Michael Olsen.

Fikk sett henne i noen korte slipp på de danske marker, og likte det jeg så. Her var det en ung hund med masse jaktlyst og fart. Michael og Bella har vært litt uheldige i forhold til prøver og løpetid. Det var meningen å stille Bella på prøver denne våren, noe løpetid satt en effektiv stopper for. Nå blir det i steden prøver til høsten. I Danmark legges det mer vekt på stil på prøvene enn her i landet, men også disse egenskapene innehar Bella. Hun søker med høy hodeføring og i en flott langstrakt galoppaksjon.

Reisarypas Giron (Åens II Jolly - Børgsjitens Diero) i Kirkenes har hatt de første kontaktene med rype.

Giron er så heldig å ha ryper gående rett rundt veggene, og har allerede funnet ut at det er spennede fugler. Det blir artig å følge ham videre.

Ellers har Kompis fått sin første start i AK.
Startet med ham på fradag på Altaprøven. Søksmessig var han nok ikke helt der han har vært på trening. Bar kanskje litt preg av at det er et år siden siste prøvestart. Fikk en grei kritikk på søket. På tross av at det ikke var veldig mye fugl i terrenget fant han sin rype, men det ble litt for heftig for AK. Nå skal sommeren brukes på dressurtrening på ham og Bivdi, så får vi satse på nye starter til høsten på begge to.
Resten av helga i Alta ble brukt til dømming. Dømte et kvalifiseringsparti i Arctic Cup på lørdagen, og hadde blant annet vinneren av søndagens AC finale på mitt kvalifiseringsparti. En flott unghund som fant sin fugl to ganger i kvalifiseringsrunden. Gratulasjoner går til Skaididalen's Prinsesse Leia og fører Jon Aurebekk med seiren.
Søndag dømte jeg et parti med AK hunder, og fant etterhvert fram til mye fugl. 3 av hundene rampet seg ut - resten reiste hjem med premie.