Reisarypas Still Going Strong med rypa

Det er blitt ei stund siden sist oppdatering - det meste skjer jo på Facebook, men her kommer litt om de planene vi foreløpig har lagt for vintersesongen.
Vi har trent godt i hele vinter. Fått vært mye ute og heldigvis har vi hatt godt med ryper å trene på.
Var ikke helt fornøyd med søket til Strong etter at snøen kom. Syntes formatet var litt i minste laget. Han kunne gjerne slått lenger ut og tatt mer for seg av terrenget, slik jeg opplevde at han gjorde i høst.
Vi har fått mye snø og det har vært tunge forhold for hundene å jobbe i. Dette har gjort dem sterke og utholdene, og de siste turene vi har vært ute synes jeg han har tatt skikkelig godt i.
Jeg har derfor meldt ham på Senjaprøven om ei og ei halv uke. Der starter vi både lørdag og søndag. Kullsøster Dania (Kela) til Frida Jakobsen starter også på samme prøve.

I vinterferien (22. - 25. februar) kommer Eva Otterstrøm og kullsøster Dixie nordover fra Oslo for å trene sammen med oss. Det blir spennende å se hvordan hun har utviklet seg. Dixie hadde flere prøvestarter sørpå i høst med gode kritikker, men uten å komme i fugl.

I mars kommer en tredje kullbror, Draco (Kayak) nordover sammen med Terje Nilsen. Vi skal trene sammen noen dager. Kayak blir igjen her på Storslett for videre trening.

Altaprøven og Arctic Cup er vinterens hovedmålsetting for vår del. Der satser vi på at flest mulig fra det siste kullet stiller. Leilighet er bestillt, og tilbakemeldingen fra eierne er at de kommer.
Målet mitt er en finaleplass, og er vi først i finalen vet vi aldri hva som skjer.
Om det blir flere prøver enn disse to på Strong kommer litt an på. Pr i dag er det ikke flere konkrete planer - vi ser utviklingen litt an utover vinteren.

Akela skal parres ved neste løpetid. Regner med at denne kommer fram mot sommeren. Også denne gangen har jeg valgt å bruke en ung lovende hannhund. Hvem dette blir, og en nærmere presentasjon av ham kommer litt senere.

5 av de 8 valpene fra siste kull er HD-røntket. Vi har fått resultatet for 3 av dem. Draco (Kayak), Dania (Kela) og Strong er alle fri. Også de to siste ser bra ut, men her venter vi enda på avlesningen fra NKK. 


Sola er kommet tilbake - det er nå den fine tida er.