Reisarypas Mailo

Noen planer for denne høsten er nå fastlagt.
Det blir både jakt, jaktprøver og dømming.
Høstens jaktprøver starter førstkommende helg. Da skal jeg starte med Reisarypas Bivdi og Reisarypas Mailo på Tromsøprøven på lørdagen. Dette blir en liten "forsmak" på Norsk Derby. Der skal jeg også stille både Mailo og Bivdi. I den anledningen er Mailo hjemme hos oss denne uka. Dette er for at vi skal bli bedre kjent med hverandre, og for at vi skal få gått litt i marka sammen. Søndag blir det dømming på samme prøve. Det er meldt om godt med fugl i Tromsøområdet, så det blir spennende.
Helga etter er det prøve på Senja, og her er Reisarypas Bivdi påmeldt begge dager. Også her er det meldt om godt med fugl. Disse to prøvene er bare for oppladning å regne, til høstens store mål, Norsk Derby.
Norsk Derby er den mest prestisjefylte unghundprøven vi har, og går av stabelen på Kongsvold 20. - 22. september. Kravet for å delta i Norsk Derby er at hunden ikke er eldre enn 2 år på prøvens 1. dag, og alle må ha 1. UK for å stille på startsreken. Både Bivdi og Mailo er påmeldt og kvalifisert, og jeg stiller begge to der. I tillegg er også Reisarypas Ares påmeldt (påmeldinga må skje før 1. mai). Han har ikke 1. UK enda, men fristen for å klare det kravet er satt til 10. september. Vi får håpe at Ivan Severinsen og Ares også stiller til start den 20. september.

Jeg må innrømme at jeg en stund var i tvil om jeg kom til å reise med Bivdi på Norsk Derby. På turer i treningsterrenget i sommer og høstens rypetellinger synes jeg Bivdi manglet den lille "gnisten" som må til i konkurranse med Norges beste unghunder. De siste turene har vist at hun nå er tilbake slik hun fremstod i vinter, og det har nok vært litt etterdønninger etter løpetiden i juni.

Foruten disse prøvene blir det også en god del jakt. Både etter rypa på fjellet, og etter storfuglen i de svenske skoger. Foreløbig er det planlagt en tur til Sverige, men det blir sikkert flere. Rypene jakter vi på "hjemmebane". Nordreisa er en kjempestor kommune, med rypeterreng både over Reisadalen og inne på vidda.