Det er gått en stund siden siste oppdatering her på sida, men på den andre side er dette en tid på året hvor det ikke skjer allverden på hundefronten. Noen nyheter har vi imidlertid.

Norsk Gordonsetter klubs generalforsamling vedtok tidligere i år at det skal innføres krav til kjent status for CCA for begge foreldredyr ved registrering av valper i NKK.
Styret har vært raske til å ta tak i denne saken, og svar fra NKK foreligger nå. Etter anmodning fra NGK har NKK vedtatt at dette gjøres gjeldende fra 01.01.2015.
Dette betyr igjen at alle som har planer om avl - enten på egen tispe, eller har ambisjoner for egen hannhund - nå må teste for CCA.
Fremgangsmåten for testing finner du på NGKs hjemmesider. Der vil du også finne mer informasjon om dette. Vil også anbefale artikkelen av to oppdrettere som har opplevd syke hunder som stod i Fuglehunden nr. 2/2014.
Jeg har hatt flere henvendelser som dreier seg om CCA etter at jeg skrevet litt om emnet her på sida (se bloggarkivet til høyre for januar, februar og mars 2014 for de andre artiklene). Når det gjelder dette emnet er det mange myter og mye uvitenhet.
For meg er det viktig å slå fast at en frisk bærer (som f.eks Reisarypas Bivdi) er en fullstendig frisk hund. Den kan trenes, jaktes med stilles på prøver/utstillinger og avles på. De lever like lenge som andre hunder, og hverken hund eller eier vil på noen måte merke dette. Det eneste som er viktig å ta hensyn til er at den dagen de skal parres, bør det være med en makker som er fri. Lurer du på noe i forbindelse med CCA, så ta gjerne kontakt.

Her hjemme går vi og venter på løpetid hos Akela. Jeg har tidliger annonsert at Akela skal parres med Egon når løpetida kommer. Nå har jeg bestemt meg for at dersom løpetida ikke kommer i løpet av mai, så venter jeg til neste gang. For meg er det viktig at valpene får vært endel ute i den siste delen av valpetida. Dette gjør at valpene får bedre tumleplass, og jeg er av den mening at det gir en bedre utvikling av valpene, både fysisk og mentalt. Dersom valpene ikke er leveringsklare før uti oktober kan det fort vekk være både kuldegrader og snø på disse trakter.
Når det er sagt, forventer jeg at løpetida er like om hjørnet. Akela hadde siste løpetid i september, og husets egen hannhund synes hun begynner å lukte godt, og er stadig innom og "sjekker".
Mer om kombinasjonen mellom Akela og Egon på sida "Oppdrett - valpekull".