Jaktprøvesesesongen er i full gang. Her nord har det vært avviklet 3 prøver. Gordonsetterne har allerede stått for flere fine prestasjoner. Sesongens første prøve var det Karlsøy JFF som stod for. Der ble det årets første premie til Jim Pedersen og Klettkovens Shira (Imingens Bh Gær Go - Klettkovens Tausa III). De åpnet med en 2. VK m CK i kvalifiseringa.


Jim Pedersen og Klettkovens Shira

Helga etter var det Shiras datter som leverte sakene. På Senjaprøven ble det 3. VK til Roger Tømmerholen og Jimbalayas Kenya (Bjørklitoppens Speedy - Klettkovens Shira).


Roger Tømmerholen og Jimbalayas Kenya

Sist helg foregikk det på Tromsø hundeklubbs Tromsøprøve.
Her dømte jeg alle tre dagene. Noen premier ble delt ut, men vi som har vært på prøve i Tromsøtraktene de siste årene var nok litt skuffet over at det ikke var mer fugl. Nå var det riktig nok blytunge forhold med mye løs nysnø, så det var begrenset hvor mye terreng hundene maktet å avsøke - men likevel.
I løpet av disse tre dagene ble 5 Gordonsettere premiert. Vi starter med de yngste.


Blåstøytens Rbh Lihkku

På sin første prøvehelg ble det en flott 2. UK til Blåstøytens Rbh Lihkku (NMD-13 Porsangerviddas Black Hunter - Buskogens Dtt Raija) og Eilif-Arne Wang.


Rune Karlsen og Vårbergets Pondus

Rune Karlsen og Vårbergets Pondus (Mountaineer's Henke Larsson - Kvænangsfjellets Tia Maria) hentet premier både lørdag og søndag. Det ble både 1. og 2. premie UK.

Det ble også premier til de voksne. I kvaitet ble det to 3.AK. Disse gikk til Sera (Reisavannets Rio - Pippi) og Adele Altmann og Krabbenesmyras C-Mei (Børgsjitens Diero - Zettertjärns U-Flax) og Karl Petter Johansen.


Sera                                                                                    Krabbenesmyras C-Mei

Den eneste VK premien som gikk til en GS denne helga var det Børgsjitens Diero (Whiskey River's Lucky Luke - Zettertjärns Santi Av Andøya) og Gunnar Marthinsen som stod for. De gikk fra kvalifisering til semifinale på søk og i semifinalen klinket de til med 1. VK.


Gunnar Marthinsen med Børgsjitens Diero

Kennel Reisarypa gratulerer alle de premierte og ønsker alle lykke til videre på vinterens prøver. Til helga er det prøve på selveste Rypeøya - Arnøya. Det blir dømming på meg der også. Vi håper på mange premier.
PS: Det er enda ledige plasser i UK/AK begge dager!!