Småviltjakta er for alvor igang her til lands. 10. september er nærmest en hellig dato for de av oss som jakter fuglevilt med stående hunder. For noen er det så ille at de "tjyvstarter" hos söta bror, hvor de åpner for jakt fra 25. august.
Jeg ventet til 10. september - men det var hos naboen i sør (Sverige) jeg startet i år.
Flere rykter sa at det skulle være dårlig med fugl i år, men det ryktet kan jeg ikke bekrefte. I løpet av to og en halv dag i skogen hadde jeg nærmere 40 storfugl på vingene, og det må kunne sies å være bra. Flere kull så jeg også, så hekkinga har ikke slått helt feil.

Nå står rypejakta på vidda for tur for min del. Tellingene i begynnelsen av august var dårlige, men rapportene fra jegere som har vært i området den første uka sier at det skal være OK med fugl.
Det er lave kvoter i år, og fokuset denne høsten ligger på å få Bivdi i orden i fugl. Det er ikke sikkert at jeg feller så mange ryper i år, men har med meg skytter som vil ta seg av fellingene. I tillegg er eldstegutten, Sigurd på 16, en ivrig jeger, og han har allerede skaffet nok ryper tiil en festmiddag.
Det kommer ny rapport etter at vi kommer tilbake fra vidda. Bildet under viser hvor vi drar. Håper det kan bli mange slike flotte kvelder.