Campen på "vårres land"

Den 9. september dro vi innover. I ca.15 år har vi jaktet innerst i Reisa nasjonalpark. Campen har stått på samme sted hvert år. De to siste årene har vi bodd standsmessig - i et Reisatelt fra Nordtro AS.
Det er alltid noe spesielt med jaktuka på vidda. På forhånd visste vi at det skulle være bra med ryper - ikke noe toppår - men bra. I år skulle også Reisarypas Still Going Strong få sin jaktdeby, og unghundens første jakt er alltid spennende.

I år var også jakta oppdelt, med folk som kom og dro. Fast på jaktlaget er Tom Rune Sandstrand fra Kennel Reinrabben.


Tom Rune og jeg har jaktet sammen i mange år. Tom Rune var sammen med oss fram til søndag.

Gjestejeger de første dagene i år var en av Tom Runes valpekjøpere; Stig Larsen.


Stig var sammen med oss fra onsdag til lørdag, da han dro videre for å jakte lenger øst.

Utpå lørdag kom Gudmund Wadahl og Jon Terje Øvstetun sørfra med sine to gordonsettere.


Gudmund Wadahl

Etter at leiren hadde vært dominert av hvite settere, var det fra søndag bare svarte tilbake.


Jon Terje Øvstetun

Været i år var svært bra. Flere av dagene var det så varmt at det ble jaktet i bare T-skjorta. Ikke sikkert hundene satt like stor pris på det varme været, men de koste seg likevel på jakt.

For meg er de første fellingene for en unghund noe spesielt. Strong har vist, både på trening og på prøver, at ro og beherskelse i fuglesituasjoner er på plass. Ekstra spesielt ble det da Strong tar sin første stand, og den første rypa felles, omtrent på samme sted som hans navnebror Strong Chivas fant sin siste rype 4 år tidligere.


Reisarypas Still Going Strong med sine første ryper.

Strong ble skikkelig jakthund denne jakta. Det er imidlertid en annen historie som vi kommer tilbake til senere.
Nå pleier vanligvis skikkelig jakt og godt med ryper gjøre noe med unghunder, og ett av målene for denne jakta var at Strong skulle våkne skikkelig til og få litt mer format i søket sitt. Det målet nådde vi.


Still Going Strong i farta.

Litt artig var det også at Gudmund Wadahl hadde med seg Langsuas Boss, som er Akelas far og Strong sin bestefar.
Boss er en hund som har flere meritter på Kongsvold, og er en hardtgående hund. På tross av dette er han en hund med utpreget jaktvett som også viste oss rapport under jakta.


3 generasjoner. Bestefar Langsuas Boss (til venstre), barnebarnet Reisarypas Still Going Strong (midten) og datter/mor Reisavannets Akela (til høyre).

Ei flott jaktuke sammen med gode venner, god mat og god drikke går fort. Mange fine opplevelser, både sammen med folk og hunder er det som sitter igjen etter årets uke.
Som jeg skrev tidligere; historien om da Strong ble jakthund for alvor kommer jeg tilbake til om litt.