Kalenderen forteller 9. september. Det er kun få timer igjen til småviltjakta starter her til lands. De ivrigste har allerede tjyvstaret i Sverige, eller benyttet anledningen til å jakte rev, gås eller annet vilt hvor jakta starta tidligere.
Rundt omkring sitter nå tusenvis av jegere og gjør de siste forberedelsene til morgendagen.
Noen har kjørt langt. Noen jakter i nærmiljøet. Noen bor på hotell. Noen i hytter, mens andre igjen sverger til gammer, lavvo eller telt. Noen har jaktet i samme terreng i årevis, mens andre prøver et nytt terreng i år.

Selv drar jeg inn i Reisa nasjonalpark. Morgendagen får jeg nok ikke med meg, men håper å være på plass torsdag 11. september.
Jeg kommer tilbake til et terreng hvor jeg har jaktet i ca. 15 år. Her har jeg opplevd både kronår og magre rypeår. I år ser det vel ut til å være bedre enn i fjor, uten at det kan måle seg med hvordan det var for 10 år siden. Et middels år ser det ut til å være i vårt terreng.
Akela må nok bli igjen hjemme sammen med valpene, men Kompis og Bivdi blir med. Vi håper på mange slike situasjoner som vi ser på bildet over.
Jeg vil ønske alle lykke til med jakta. Bruk dagene, lad batteriene. Og husk - vi lever ikke av dette, men for det. La det være ryper igjen. Det er en god investering for kommende år.