Det begynner å bli en stund siden forrige oppdatering her på hjemmesida. Det har vært en travel, men innholdsrik, høst.
Høsten er nå på hell her nord i Troms. Dagene blir korte og vi har avslutta rypejakta for i år. Det blir nok noen turer i skogen enda etter de litt større svarte, men de små hvite skal få fly videre.
Her kommer en foreløbig oppsummering av denne høsten.

Høstens målsetting var å få premiert unghunden Reisarypas Still Going Strong. Det gikk veldig greit. Allerede første prøvehelgen slo han til med 2. UK lørdag og 1. UK søndag.


Senere skulle det bli ytterligere en 1. UK og 2 X 2. UK. På 7 starter har han 5 premier. Det gir en premieringsprosent på over 70 - noe som er veldig bra.
Strong er også blitt nummer 3 i Norsk Gordonsetter Klubbs cup for unghunder denne høsten. Dette er over alle forventninger. Det var jo til vinteren vi skulle begynne å konkurrere for alvor.
Også 3 andre fra kullet er startet på prøver. Reisarypas Dixie til Eva Otterstrøm og Reisarypas Dania (Kela til vanlig) til Frida Jakobsen  har fått meget gode kritikker men er desverre ikke kommet for fugl. Reisarypas Duke (Ante til vanlig) til Tor Valseth har en start og fikk en flott 2. UK. Her var det bare reisen som manglet for øverste premie.Jakta har denne høsten vært meget bra. Det har vært godt med ryper, og det blir noen rypemiddager denne vinteren også. Viser forøvrig til tidligere saker om jakta her på sida.

Forrige helg var det samling med Team Vom på Langedrag Naturpark.
Der var ca. 50 hundeentusiaster samlet. Det var nok trekkhundfolket som dominerte, men også agillety, utstilling bruks- og jakthundfolk var representert.
Ei lærerik helg med foredrag om mange forskjellige emner. Det er ikke tvil om at vi hundefolk har mye å lære av hverandre på tvers av de grenene vi driver med.I Langedrag Naturpark er det mange forskjellige dyr. De to mest spesielle opplevelsene var nok elgkalvene som entret peisestua fredagskvelden og turen inn i ulvehegnet lørdagen.Det er en merkelig opplevelse å ha tre ulver luskende rundt seg inne i hegnet.Som gammel geitebonde var det selvsagt også stas å få litt geitlukt i nesen igjen.