Høsten er her og det er tid for jakt.

Siden forrige innlegg her på sida har det skjedd en hel del.
Vi kan starte med Norsk Gordonsetter Klubs Polarderby på Andøya som jeg hadde hovedansvaret for. Ei flott helg hvor vi hadde bra med ryper. Kjempetrivelige folk og godt vær gjorde at ramma rundt ble den aller beste. Har fått mye skryt i ettertid for et vellykket arrangement.


Finalepartiet i Polarderby settes opp.

Kennel Reisarypa har også fått sine første apportpremier i sitt oppdrett.
Reisarypas AL Maiken (Reisavannets Akela - Sarabakks Lucifer) og Ole Andre Andersen deltok på Sør Varangers apportprøve 22. og 23. juli. Resultatet ble premie begge dager og 1. og 3.UK apport. Flott jobba.


Reisarypas AL Maiken i farta

Maiken og Ole Andre har også vært på sine første jaktprøver. Først på Varangerprøven 1. og 2. september hvor det nesten ble full klaff. Lørdag ble det noen sjanser på fugl men likevel topp kritikk. Søndag ble det stand på Maiken. Reis og ro i opplukt og skudd, men desverre så ikke dommeren Maiken i stand så situasjonen ble bedømt som en støkk i steden. Fremdeles topp kritikk. Uka etter dro ekvipasjen til Kautokeinoprøven med håp om å kvalifisere seg til Norsk Derby. Noen sjanser på fugl, men ellers topp kritikk også der. Desverre skadet Maiken en pote første dagen, så i Kautokeino ble det med en start. Dette er nok en ekvpasje vi kommer til å se på premielistene framover.

En tur til Dovre og NM høyfjell er det også blitt denne høsten. Ble forespurt av FKF (Fuglehund klubbenes forbund) om å dømme semifinale der - noe jeg syntes var en ære og selvsagt svarte ja til. Ei flott helg, men med tydelgvis vanskelige forhold. Mye støkk og misbrukte sjanser av det som skal være Norges beste fuglehunder gjorde sitt til at det bare ble sendt 4 hunder videre til finale fra vårt parti. Disse holdt imidlertid høyt nivå og en av dem havnet tilslutt på premielista i finalen.


De svenske skogene ble løsninga på jaktuka i år.

På grunn av feilslått hekking og dårlige tellinger ble vårt jaktfelt stengt i år. Dårlige utsikter flere steder her nord gjorde at planene måtte legges om og det ble de svenske skogene som ble løsninga.
Været kan ikke sies å være på vårt lag. Regn, regn og atter regn gjorde det hele til en våt affere. Ikke allverden med fugl å se heller. Et par fugler ble likevel felt for Reisarypas Still Going Strong.


Reisarypas Still Going Strong

Heldigvis er dette bare en hobby, og det viktigste er å komme seg ut og å ha det trivelig. Godt selskap og et godt telt gjorde at det likevel ble ei fin uke.


Undertegnede i teltet

På planen framover nå står trening av hundene, samt å jakte litt forsiktig. Reisaprøven i begynnelsen av oktober er neste måsetning.
Guri vokser og trives. Tannfelling er i grove trekk unnagjort og hun har også hatt sine første kontakter med ryper. Den første var en spontan sekundering av Strong i stand. Hun har også tatt synsstand på rype. Dette lover bra, men vi må nok dressere mer før hun slippes helt løs på rypefjellet.