Et av de "store" GS årene i Arctic Cup sammenheng var 2006 med 3 Gordonsettere plassert i finalen.

Det nærmer seg Arctic Cup igjen. For de av oss her nord som har unghunder i passende alder er deltakelse i Arctic Cup en naturlig målsetning på vintersesongen.
Jeg har tatt et skråblikk på hvordan vi med svarte og brune hunder har gjort det i denne prestisjefylte konkurransen opp gjennom årene.

Det hele startet i 1990. Den første vinneren var en ikke ukjent Irsksetter som senere er blitt av stor betydning, nemlig US American Princess.
Dette året hadde vi en GS på premielista; Trollviddas Raja (Vinterveiens Bliss - Lågheias Nera) og Kurt Severinsen ble nummer 4.

Allerede året etter får vi den første Gordonsetteren som vinner AC; Skartuns Irgas (NUCH Jervskaret's Tru - Skartuns Mira) og Per Erling Høvde.
Etter det går det 3 år før vi igjen finner en GS på premielista. Alle disse årene ble det bare kåret en vinner - uten at det var flere hunder på premielista.

Men i 1995 får vi den neste, og foreløbig den siste, Gordonsetteren som vinner; Alma RR (NUCH Jervskaret's Tru - Rippy's Kaisa) og Dag Kåre Alme. heller ikke dette året var det flere hunder på premielista.
I 1996 blir Storsveea's Silja (Blackpoint A Black Bowie - Storsveea's Trixie) og Einar Jæger nummer 3.
Året etter kommer Varangerviddas Maisa (NUCH Jervskaret's Tru - Rippy's Kaisa) og Eidun/Knut Søderholm på 6. plass. Maisa er altså helsøster til vinneren fra 1995.
I 1998 dukker det opp et annet kjent navn på 2. plass; Flintheia's Balder (Bualia's Rågg - Kråklifjellet's Jonda) og Webjørn Svendsen.

Så får vi et år uten noen plassering, men får til gjengjeld to plasseringer i år 2000.
Storevoll's Loke (Faksfjellet's Odin - Hurlumheias Kikki) og Jon Erik Rakkenes ble nummer 4 og Lotte (Getryggens Tobiev. Tootsie - Frylia's Tanita) og Petter Rønningen ble nummer 5. Lotte var forøvrig kullsøster til min egen Strong Chivas.
I 2001 blir det 6. plass til Stegg (Storsveea's Rico - Faksfjellet's Bess) og Alf Skoglund/Ann Ernesteussen. Steggs far er forøvrig kullbror til Silja, som tok 3. plassen i 96.

Etter dette kommer 4 magre år. i årene 2002 - 2005 finner vi ikke en eneste Gordonsetter på premielistene.

Men når vi kommer tilbake i 2006, skjer det med "fynd og klem". Da har vi hele tre premieringer i AC.
Zettertjärns U-Flax (Black Mystery Chinook - SUCH Zettertjärns Magica Di Hexz) og Karl Petter Johansen blir nummer 2. Flax (som hun heter til daglig) er forøvrig mor til unghunden som suverent leder vinterens UK Cup i NGK, nemlig Krabbenesmyras B-Taiga.
Nummer 5 samme år blir Langsundets Faun (LK-Irgo - Sneeggåsens Tiri) og Andreas Bjørn, og Gordvalls Mentor (Nestor De Saint Vigor - Gordvalls Erta) og Geir Heggetveit tar 6. plassen.
I 2007 finner vi Kvænangsfjellets Kyros (Rippy's Tex - Kvænangsfjellets Thera) på en 5. plass
Året etter er halvsøster Evjegaarden's Happy Cassie (Rippy's Tex - Evjegaarden's Cassandra) og John Kenneth Sigvartsen å finne på en 4. plass.

I 2009 får vi igjen to GS på premielista. Bjørklitoppens Madonna (Kvænangsfjellets Kyros - Huldrefjellets Diva TC) og Sverre Andersen tar en 5. plass, og Buskogens AAK Trixi (NJCH Smølarypas Ante - Kråklifjellet's Keyla) og Thomas Svendsen blir nummer 6.
Den foreløbig siste plasseringen vi har i Arctic Cup er 4. plassen til Børgsjitens Dått No fra 2010.

Da gjenstår det å se om det blir plassering(er) for Gordonsetteren i årets Cup. Så langt er det påmeldt 10 Gordonsettere.
Søndag har vi fasiten.