Det har vært dårlig med oppdateringer her den siste tida. Dette skyldes i hovedsak sykdom, noe som også har gjort at høstens trening av hundene ikke er kommet så godt igang som den burde.
Nå er jeg imidlertid kommet meg såpass på beina at det er blitt noen treningsturer med hundene.

Nå er det imidlertid slik at det ikke er noe særlig med fugl å trene på her i området.
Da Statskog for noen dager la ut kvotene for rypejakta var det nedslående lesning. Det blir dagskvoter på 2 liryper, 3 fjellryper og en skogsfugl. I tillegg til dagskvotene innføres det også en sesongkvote på 12 ryper, hvorav bare 6 av dem kan være liryper.
Dette tror jeg er kvoter de fleste jegere kan godta i et år som dette, men det jeg synes blir tyngre å svelge er at prisen på jaktkortene ikke reduseres.
Statskog har i lang tid fremholdt som et argument for de stadig stigende prisene at de er et kommersielt selskap, som har økonomiske hensyn. I verden forøvrig er det slik at prisen på en vare som regel står i forhold til kvaliteten på det produktet som selges. Det kan vi ikke si om prisen på årets jaktkort. I vårt område har Statskog nesten monopol på salg av småviltjakt - og den posisjonen brukes for det den er verdt.

Her hos oss har det vært et fantastisk vær i det siste, med temperaturer vi bare kunne drømme om i sommer. Da er det godt å ta en avkjølende pause i vannet.