Team Reisarypa stilte med tre unghunder fra Caprice - Kid kullet på helgas jaktprøve i Tromsø. Karl Petter Johansen stilte med Aisa, Ola stilte med Kompis og Ivan Severinsen stilte med Rio. Lørdag fikk vi gå på samme parti på Brensholmen. Føret var bra og i terrenget var det bra med ryper. Tidvis var det kanskje litt for mye fugl. Det var flere store flokker, som kunne være vanskelige å takle for unghundene. Aisa gikk som vanlig med stor intensitet hele dagen, og viste oss et søk av høy klasse. Det ble noen litt "uryddige" situasjoner, men fikk vist oss en flott jaktbar situasjon og ble belønnet med en sterk 2. pr. UK. Kompis gikk et godt søk hele dagen. Han trekker an og fester stand på en stor rypeflokk som løper på bakken. Kompis følger på og klarer å holde flokken til jeg kommer til, men da letter den. Når 20 - 25 ryper letter i flere omganger, sprekker Kompis og forfølger friskt. Dette var den eneste sjansen Kompis hadde denne dagen. Også Rio viste oss at han har et stort potensiale. Han har ikke hatt like mange fuglesituasjoner som Kompis og Aisa i oppkjøringen, og bærer preg av å være litt mer ungdommelig i sitt søksopplegg.

Søndag blir vi plassert på tre forskjellige parti. For Kompis og meg starter dagen flott. Like etter at første slipp er i gang, trekker Kompis an og fester stand. Før jeg kommer skikkelig opp i situasjonen kommer makker til og tar opp de to rypene som ligger presist foran Kompis. Det blir skutt og Kompis er rolig. Vi har dermed et fuglearbeid uten reis "i lomma". På kjempetungt føre jobbet Kompis utmerket utover dagen, og jeg skjønner etterhvert at dersom vi får oss et fuglearbeid til og får vist reis, så kan premie av edleste merke være innen rekkevidde. Det blir med denne ene fuglesituasjonen, og dagen ender med en flott 2. pr. UK.
Utover dagen får jeg positive tekstmeldinger, og når Karl Petter skriver at de har et fuglearbeid med reis inne, og mangler 15 minutter slipptid, skjønner jeg at dette kan bli en stor dag. I neste sms som tikker inn skriver Ivan følgende: "Da var Arctic Cup billetten sikret - Herlig !!" Med to fuglearbeid, et uten reis og et med reis hadde Ivan og Rio sikret seg en 1. pr. UK.
Da Karl Petter ringte og fortalte at også dem hadde fått 1. pr. UK, gikk gliset nesten rundt.
Spesielt artig synes jeg det var med Ivan og Rio. Ivan stiller med sin første hund på sin første jaktprøve, og tar hjem en 1. UK. Denne ekvipasjen tror jeg vi får se mer av fremover.

Fasiten etter helga ble altså:
Reisavannets Aisa: 2. UK og 1. UK - stiller i Arctic Cup
Reisavannets Rio: 1. UK - stiller i Arctic Cup
Reisavannets Kompis: 2. UK
Tre unghunder stilt, og alle kommer hjem med gode premier.

Fra venstre: Karl Petter og Aisa, Ivan og Rio og Kompis