Det ble ei kjempehelg for Team Reisarypa på Vannøya !!
Vi hadde på forhånd frykta at uvær og dårlig føre kunne sette en stopper for våre planer om deltagelse i Arctic Cup i april.
Føret var mye bedre enn fryktet. Det var riktignok jobbeføre, men det var hardt under sånn at hundene fikk fraspark. I de øverste delene av terrengene var føret hardt og godt.
Lørdag jobbet Kompis meget godt hele dagen, bortsett fra en liten periode, der jeg kunne ønsket meg litt mer sprut og kontinuitet. Han beviste nok en gang at han er flink til å finne fugl, og fikk først et fuglearbeid med reis og ro sammen med makker. Makker var i denne situasjonen så urolig at han ikke fikk dette godkjent.
Like etter drar han ut på høyre flanke og blir borte. Jeg går ut og leter og finner ham i en usikker stand. Kompis justerer seg litt og fester en flott stram stand. Han reiser villig og er helt rolig i oppflukt og skudd.
I siste slippet finner han på ny ei rype og vi får oss et fuglearbeid til.
Dermed hadde Kompis vist oss et søk av høy klasse hele dagen, funnert ryper tre ganger, vist at han var i stand til å reise fugl og være rolig når fugl letter og det skytes.
Dette mente dommeren fortjente en 1. premie UK !!! Ikke nok med det. Under premieutdelinga ble han også kåret til dagens beste gordonsetter, og vi fikk en ekstra premie for dette.

Søndag stilte vi i nytt terreng med enda tyngre føre. Det kunne virke som om fuglen her hadde flokket seg mer, og dermed var vanskeligere å ha med å gjøre. Flere ganger opplevde vi at ryper lettet ut av ingenting. Også denne dagen finner Kompis sine fugler. Han tar først en usikker stand, justerer seg, går over området uten å finne ut av hvor fuglene ligger. Slår ned i vinden et par ganger før han finner strålen av de to rypene som ligger i dokk. Det blir en kort reis før de to rypene popper opp av snøen. Et flott fuglearbeid av en så ung hund.
Søndagen endte med en 2. pr. UK og Kompis har nå 7 starter og 4 premieringer. Han har 9 egne, mot 1 makkers stand. Dette viser at Kompis er en svært god viltfinner, og han er flink til å ta vare på sjansene sine.

Nå blir det ikke fler jaktprøver for oss før Arctic Cup, men der stiller vi sammen med kullsøsknene Rio og Aisa.