Bivdi debuterte på jaktprøve på Senja sist søndag. Hun var egentlig påmeldt både lørdag og søndag, men det kom noe i veien, så vi startet bare lørdagen.
Fra arrangørens side hadde planen vært å bruke terreng i Svandalen og Kaperdalen, men mildvær, regn og rasfare gjorde at alternative terreng ble tatt i bruk.
Vi var et lite UK parti med 6 unghunder som ble sendt til Astridalen i Botnhamn. Dagen før var terrenget bra besatt med fugl og partiet som gikk der da hadde 4 premier med seg hjem.
Føret var kjempetungt, men terrenget så spennende ut.
Vi var satt opp i slipp nummer to. I sitt første slipp gjorde Bivdi ingen god figur. Hun kom seg ikke ordentlig ut, farta var lav og intensiteten var lav. Noe av dette skyltes nok at makkers fører brukte både stemme og fløyte flittig.
Neste slipp startet mye bedre. Det ender opp med at makker fester stand og Bivdi sekunderer. Det var rett nok ingen fugl, men vi hadde med oss en sekundering og et mye bedre søk. Utover dagen søker egentlig Bivdi bedre og bedre og i sum ble det ikke så værst. Tror egentlig ikke at det søksmessig ville holdt til høyeste premie, men under de rådende forholdene får vi være fornøyd.
Vi får ta med oss de positive elementene og jobbe videre. To ganger sekunderte Bivdi makkers tomstand og søksmessig holdt hun godt dagen ut, selv om føret var kjempetungt.
4 ryper var alt vi så denne dagen. Ingen av dem var i Bivdi sine slipp. Ingen hunder fikk noe ut av de to oppfluktene som var, og det ble dermed heller ingen premier på vårt parti.
Alt i alt ble det veldig dårlig med premier her nord denne helga. Været får ta skylda for det. Både på Senja og på Karlsøyprøven var det meldt om bra med fugl på forhånd, men de ville ikke samarbeide den helga.
Til helga blir det dømming på lørdag, så stiller vi på nytt på søndagen. Vi er foreløbig satt opp i samme parti som kullbror Reisarypas Mailo og Gunnar Marthinsen - det skal bli artig å få dett dem i terrenget.