Det er sommertid, og hjemmesida har ikke vært oppdatert på ei stund. Nå nærmer høstens hovedaktiviteter seg og opptreninga av Reisarypas Bivdi har tatt seg opp. Reve og kråkejakta er allerede i gang og det er under en måned til båndtvangsperioden er over. Rypejakta her til lands starter om 47 dager !!!
For mange er det ikke et så stort problem å få seg en hund som er lydig hjemme. Vi kan dressere og trene lydighet hjemme og andre steder og alt fungerer, men opplever likevel at når man kommer til fjells og rypene letter rundt unghunden så holder ikke dressuren likevel. Det å finne provokasjoner som er sterke nok er en utfordring.
Jeg tok turen til Are Suhr og Gerd Søderholm i Alta for å få sterkere provoksjoner i dressuren av Bivdi.


Are og Gerd driver med oppdrett av ES og er innehavere av Kennel Ildfoten og Alta hunde og kattehotell.
Mange driver standtrening på duer, men dette var ikke min hensikt denne dagen. Å få sitt - ordren til å "sitte" selv om det flakser fugl rundt ørene på en var dagens misjon. Vi startet forsiktig med Bivdi i kobbel ved fot, og beveget oss etterhvert over på langline og større avstand. Jeg er kjempefornøyd med både progresjon og resultat.
Bivdi har tidligere vist at hun er ei frøken med masse jaktlyst og tæl. Denne økta viste hun at, på tross av sin djervhet, er fullt mulig å nå inn til.
På avstand var hun akseptabelt rolig når duene letta. Nå er det bare å jobbe videre med dette, slik at avstanden etterhvert kan økes og langlina etterhvert kan droppes.