Til helga er det Arctic Cup og Altaprøven.
Denne helga har Vest Finnmark Fuglehundklubb etterhvert gjort til en "happening" som fuglehundfolk fra hele landet treffes. Selv har jeg vært med på dette i en årrekke, både som dommer og deltager.
Dette blir sesongavslutninga for oss i år.
I år stiller Reisarypa med stort "mannskap".
4 unghunder fra det siste kullet treffes her. Reisarypas Mailo og Bivdi i Arctic Cup og Reisarypas Ares og Giron på Altaprøven. I tillegg så skal Reisavannets Rio, fra mitt første kull, debutere i vinnerklassen og Reisavannets Akela, fra mitt andre kull, debuterer på jaktprøve. Hun starter i AK på fredag.
Dette blir Akelas første prøvestart. Hun har hatt en kjempeutvikling den siste måneden. Har hatt 20 - 30 fuglearbeid, og ting er blitt bare bedre og bedre. Hun finner mye fugl, mye takket være sin høye hodeføring, og har et stort anlagt søk. Hun er flink til å bruke vinden, og har også etterhvert fått mer erfaring med hvordan terrenget skal "angripes". Dersom vi kommer i fugl, så kan Akela få en høy premie.
Bivdi er i godt slag. Fysisk er hun meget sterk, og egentlig kunne jeg ønsket meg tungt "jobbeføre". Da hadde hennes fysiske styrke virkelig kommet til sin rett.
Det ligger vel an til at det blir tre kvalifiseringspartier i Arctic Cup. Det betyr at "nåløyet" til å komme seg til finalen på søndag blir 6 hunder fra hvert kvalifiseringsparti. Det blir tøft, men vi skal bite godt fra oss, og kommer vi i fugl - så kan mye skje.
Først og fremst er jeg veldig fornøyd med at vinterens målsettinger er nådd.
Bivdi ble premiert.
Deretter at både Arctic Cup - og Norsk Derby billetten kom - 1. UK.
Vi er nå påmeldt begge steder, så får vi se hva som kommer ut av kampen med Norges beste unghunder.