Fra oppropet lørdag

Altaprøven/Arctic Cup er en prøve jeg må ha med meg. Har vært der hvert år, i alle fall de siste 10 årene. En prøve som går i flotte terreng, masse kjenfolk og en dyktig arrangørstab.
I år dømte jeg fredag og lørdag, og stilte Strong søndag.

Fredag dømte jeg et blandaparti i Stilla. Hadde med meg bl.a. Karl Petter Johansen fra Kennel Krabbenesmyra. Desverre var det ikke veldig mye fugl i terrenget, men Krabbenesmyras C-Mei vartet opp med et flott søk og to fuglearbeid med reis og ble derfor belønnet med 1. AK.

Karl Petter og Krabbenesmyras C-Mei

Lørdag startet Arctic Cup kvalifisering med 3 kvalifiseringsparti. Ett av disse tok turen opp på Sennalandet sammen med Fredrik Walby og undertegnede for å kjempe om de 20 finaleplassene.


Partiet AC Kvalifisering

13 unghunder - alle med 1.UK i bagasjen fra før. Vi hadde fått alle de 3 Gordonsetterne som stilte til start på vårt parti. Terrenget vi hadde fått tildelt var Myrland Øst.


Litt av terrenget

Arctic Cup er et utholdenhetsløp, hvor 1. runde er et 30 minutters slipp. I år var føreforholdene slik at det var lett å springe, så det burde ikke være et stort problem. Kvalitetskravet er at ingenting hunden gjør skal diskvalifisere den til en 1. UK.
Vi så at de fleste holdt god intensitet første halvdel av slippet, men noen holdt ikke den forventede intensiteten hele slippet ut.
To av Gordonsetterne klarte seg gjennom 1. runde, men da dagen var omme hadde vi bare en GS igjen på lista.
I partiet var det 3 pointere fra samme kull hos Kennel Ørntua og Rune Hoholm som utmerket seg med et søk med meget høy intensitet. Formatet var stort og systematikken og terrengdekningen var upåklagelig. En av disse, Ørntuas Juni, fikk også med seg et fuglearbeid med reis til finalen. Hun hadde i tillegg et søk som virkelig var blendende. At det var hun som tilslutt stod igjen som vinneren av Arctic Cup 2017 var ingen bombe.


De premierte i AC finale. Fra venstre 3. premie til Ørntuas K Varg/Raymond Klæboe, vinner Ørntuas J Juni/Rune Hoholm, 2. premie til Orreskogens Bri/Per Johnny Skjæran og nr. 5 Tromsørypas TS Frigg/Caroline Markussen. Nr. 4 Fosens Lizzie/Erik Josefsen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Lørdag gikk det også 3 VK Semifinalepartier. På hjemmebane slo GS Taro og Espen Johnsen til og vant sitt semifinaleparti med 1. VK m CK.


Espen Johnsen/Taro flankert av dommerne Oddgeir Andersen og Bjørn Morten Baardvik

Søndag var det klart for vinterens første start for Reisarypas Still Going Strong. Vi skulle i et rent AK parti til Jørgenhompan på Sennalandet. Forventningene var relativt høye da dette terrenget hadde hatt bra med fugl både fredag og lørdag.
Strong gikk veldig bra hele dagen. Vi fikk 90 minutter med slipptid. Terrenget var fullt av rypespor, men de som hadde laget dem så vi ikke veldig mange av. Noe har kanskje med dommerens veivalg å gjøre, men det var ellers det som hadde preget både fredagen og lørdagen også - masse rypespor, men ikke veldig mye fugl.
Det ble ingen premie på oss. Det positive er at Strong faktisk hadde to stander i løpet av dagen som dommer ikke så.
I begge tilfellene oppførte han seg som en AK hund skal.


Reisarypas Still Going Strong

Gallokprøven går helga etter påske. Dette er en prøve jeg i mange år har hørt veldig mye positivt om og har hatt lyst å være med på. I år passer det godt, og Strong er påmeldt lørdag og søndag. Spennede med helt nye terreng.I Alta fikk jeg også endelig Jubileumsboka i hendene. Den kom med bil fra Trøndelag. For ei flott bok det er blitt!! Innholdet har jeg jo vært kjent med, men det er noe eget med å kjenne tyngden og bla i arkene. I tillegg til min egen bok fikk jeg også 10 bøker for salg. 9 av disse gikk i løpet av lørdagskvelden. Artig å oppleve at det ikke bare var Gordonsetterfolk som var interessert i boka. Jeg solgte til både ihuga Pointerfolk og Engesksetterfolk.