Browsing Archive: November, 2014

Stemningstida er her

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, November 30, 2014,

Her nord har sola har forlatt oss for i år. Vi er gått inn i den tida da den i stedet for å sende sine lyse stråler til oss lager fantastiske pasteller og fargespill på himmelen.
På tross av dette har vi såpass med lys at det midt på dagen er mulighet til å ta seg en tur for å lete etter rypene - eller andre fugler om man vil.
Vi fant noen i dag også. Den siste tida har vi hatt lite snø, og den lille snøen som er knaser fælt når vi er ute å går. Jeg har derfor valgt å trene i ...
Continue reading ...
 

1 måned er gått siden valpekullet ble levert

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, November 23, 2014,
Det er allerede gått en måned siden valpekullet etter Reisavannets Akela og Porsangerviddas Black Hunter ble levert. De tilbakemeldingene jeg har fått så langt, er at alle er veldig fornøyde. Alle er trygge og tillitsfulle og har vært greie og ha med å gjøre. Valpene er spredd fra Alta i nord til Hvaler i sør, så det blir ikke like god kontakt med alle.
Jeg har samlet noen bilder av de valpene jeg har fått bilder av nederst i denne saken.

Min egen "Lille Strong", som han ofte blir ka...
Continue reading ...
 

Rypejakta er slutt for vår del i år

Posted by Ola Dyrstad on Saturday, November 15, 2014,

Men vi er fremdeles ute og ser etter dem :-)
Dagene blir kortere og kortere. Nå lar vi hagla ligge hjemme når vi er ute etter rypene. I dag var ikke engang startpistolen med. Det har vært bra med ryper denne høsten, og de vi har hatt med hjem skal spises også. Jeg har nok planer om flere jaktdager enda, men da blir det skogen som blir arenaen.
Den siste uka er det kommet bra med snø. For hundene var det jobbeføre i dag. Jeg hadde skia på for første gang.
Reisarypene var hjemme i dag og...
Continue reading ...
 

Korte dager

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, November 9, 2014,

Dagene her hos oss blir stadig kortere. Om noen dager tar sola pause i to måneder. I helgene benytter vi det lyset som er, men i ukedagene er det mørkt når vi kommer fra jobb.
Denne lørdagen arrangerte Nord Troms Fuglehundklubb sitt klubbmesterskap. Selv om det har tittelen Klubbmesterskap høst, var det relativt vinterlige forhold.
Akela går stort og med for dårlig kontakt for tiden. Regner med at det henger noe sammen med at formen ikke er av beste slag, men vi må nok trene kontakt uto...
Continue reading ...
 

Instruktørkurs

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, November 2, 2014,

Dette har vært en ordentlig "hundehelg". Det har vært pratet hund - og nesten utelukkende det - fra fredag formiddag til søndag ettermiddag.
Selv om jeg fra tidligere både er utdannet instruktør via FKF, og også har vært med på utdanne andre instruktører, har jeg vært på et nytt instruktørkurs denne helgen.
Nord Troms Fuglehundklubb og Vest Finnmark Fuglehundklubb hadde gått sammen om å få Mattias Westerlund fra Hundskolan Vision til en felles instruktørutdanning. Denne helga va...
Continue reading ...
 
 

Translate This Page