Browsing Archive: February, 2014

Ny god treningshelg

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, February 23, 2014,

Også denne helga har vi fått trent godt. Vi har vært på fjellet en snartur på torsdag og hele lørdag og søndag.
Bivdis løpetid, som var annonsert tidligere, var bare et "skremmeskudd". Enten har den stoppet opp, eller så var det bare forbrunsten vi har merket. Dette gjorde imidlertid at jeg ikke fikk meldt henne på noen prøver foreløpig. I stedet ble Akela meldt på i VK på Tromsøprøven kommende helg. Det skal bli spennende. Etter jakta begynnte Akela å "gå i skuddet", men ved...
Continue reading ...
 

Cerebellar Cortical Abiotrofi - CCA

Posted by Ola Dyrstad on Wednesday, February 12, 2014,

Etter noen diskusjonstråder på facebook og mange samtaler med Gordonsettereiere er det tydelig at det er et stort behov for informasjon om denne sykdommen. Mye av teksten under har jeg fått lov å kopiere fra Siw Magnussen, Katfotåsen Kennel.

Cerebellar Cortical Abiotrofi er en arvelig sykdom som angriper lillehjernen (cerebellum) hos unge hunder. Det er en spesiell type celler i lillehjernebarken (cortex) som angriper friske celler og som rammer hunder i 6 mnd alder og opp til 2 år. ...


Continue reading ...
 

Løpetid

Posted by Ola Dyrstad on Friday, February 7, 2014,

I dag kom løpetida. På Bivdi.
Det betyr at de planene jeg hadde med prøvestart på Senja om to uker går i vasken. Sannsynligvis ryker Tromsøprøven helga etterpå også.
Da spørs det om det blir noen AK starter på henne i det hele tatt i vinter. Slik er det med tisper. Løpetid passer nesten aldri.
Heldigvis er Akela i godt slag. Reserveløsninga blir å stille henne i VK i Tromsø om tre uker.
Norsk Gordonsetter klub har sin Generalforsamlig i Tromsø fredag 28. februar, så da kombinere...
Continue reading ...
 
 

Translate This Page