Browsing Archive: October, 2013

Klubbmesterskap i Nord Troms Fuglehundklubb

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, October 20, 2013,

I et strålende vintervær holdt Nord Troms Fuglehundklubb sitt klubbmesterskap i går, lørdag. 2 hunder stillte til start i UK og 9 hunder konkurrerte i voksenklassen. Jeg stilte alle mine 3, så både Kompis, Akela og Bivdi fikk strukket på føttene.

Vi hadde mye fugl, men den var lett. Alle hundene hadde etterhvert sjanser på fugl, men bare 3 av dem klarte å få premieringsverdige situasjoner ut av det.
Bivdi fikk et fuglearbeid uten reis, og ble bare slått av ES Rotuas Dixie til Ottar...
Continue reading ...
 

Ny jakttur - ny jeger !

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, October 13, 2013,

I dag ble det jakt igjen. Vi hadde med oss Akela og Bivdi. Begge hundene fungerte bra, og i løpet av dagen hadde vi 10 - 15 situasjoner på hundene. Nok av ryper med andre ord.
Noen blandingsflokker av fjell -og liryper fant vi, men disse var lite medgjørlige og lettet på langt hold. Der hvor lirypa holdt seg for seg selv var den enklere å ha med å gjøre.
Håkon (13 år) skjøt sin første rype i dag. Han har vært med på jakt mange ganger tidligere, men i dag fikk han gå med egen bø...
Continue reading ...
 

1. VK og 2 årsdag !!

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, October 6, 2013,

Store gratulasjoner til Ivan Severinsen og Reisavannets Rio som i dag tok sin første VK premie - og ikke noen hvilken som helst VK premie heller - 1. VK !!!
Rio er fra mitt første kull, og kullbror til min egen Kompis.
Dagens kritikk lyder:
"Mot Giron: Begge jakter stort med høy intensitet. Giron blir noe åpen. Rio over Giron.
Mot Tara: Begge jakter meget godt. Stand på Rio.Går villig fram på ordre uten resultat. Senere finnes begge i stand mot hverandre. Når førere kommer til lette...

Continue reading ...
 

En liten jaktferie

Posted by Ola Dyrstad on Tuesday, October 1, 2013,

I år fikk vi oss 4 dager på jakt på vidda. Jeg brukte høstferien sammen med Ragnhild (16) og alle tre hundene.
Høsten har virkelig gjort sitt inntog, og da vi kom lå det et lite snølag over de høyeste delene av terrenget. Dette passet rypene godt, og i snøkanten fant vi godt med fugl.
Hundene fungerte godt, og vi fikk mange fine situasjoner på alle tre. Alle er sikre sekundanter, så det går veldig greit å jakte med fler hunder om gangen.
I løpet av denne turen fikk vi også den fø...
Continue reading ...
 
 

Translate This Page