Browsing Archive: November, 2012

Sola er under horisonten

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, November 25, 2012,

Reisadalen i vinterlys

Her har sola forlatt oss for i år. Tida vi går inn i kalles vanligvis for mørketida, selv om jeg egentlig synes det er et litt misvisende begrep. Her er noen bilder og betraktninger for å vise at "Mørketid" som begrep, gjerne kan byttes ut.
Selv om sola er borte har ikke lyset forsvunnet og til og med dagslys har vi et par timer for dagen.
Det vi mangler av sollys kan vi få igjen av utallige andre former for lys -og fargespill. Det rosa lysskjæret på bildet, får ...
Continue reading ...
 

Ny treningshelg med Bivdi

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, November 18, 2012,

Det har vært ei ny treningshelg med Bivdi, og hun gjør stadig nye fremskritt. I helga har det også blitt et par tilbake. Det er ikke alltid tingene går slik vi forventer.
Hvordan denne helgas treninger forløp kan du lese ved å gå inn på "Jakt og jaktprøver" i menyen til venstre - undermeny "Vinterjakt og vinterprøver."

Continue reading ...
 

Nye turer etter rypa

Posted by Ola Dyrstad on Monday, November 12, 2012,

Vi har vært to nye turer etter rypa denne helga.
Planen har vært å få felt noen for Bivdi.
Vi har ikke hatt hellet med oss noen av dagene. Vi har sett noe ryper, men har ikke fått situasjoner hvor vi har kommet på skuddhold.
Nå begynner dagene å bli så korte at vi tenker at det heller får vente til over jul. Om noen dager forsvinner sola her hos oss, og de turene vi får til heretter kommer vi til å ta i de treningsterrengene vi har tilgjengelig. Der er det ikke aktuelt med felling.
I...
Continue reading ...
 

Tre nye jegere

Posted by Ola Dyrstad on Sunday, November 4, 2012,

Denne helga hadde vi skumle planer.
Vi hadde kjøpt jaktkort på Arnøy, og jeg hadde med tre ferske jegere, som alle håpte på å nedlegge sin første rype. Ragnhild (15) med nyslått jegerprøve og Håkon (12) har begge vært med på jakt siden dem var små, men nå skulle de få sjansen til å felle. Bivdi, som var den tredje ferskingen, har funnet sine første ryper, tatt sine første stander, men noen felling var det ikke blitt enda.
Men, akk..... Føret var helt umulig. "Knekkebrødskar...
Continue reading ...
 
 

Translate This Page