Browsing Archive: July, 2011

Løpetid

Posted by Ola Dyrstad on Friday, July 29, 2011,

Jolly har fått løpetid og vil bli parret med Børgsjitens Diero i løpet av kort tid.
Du kan lese mer om tankene bak denne parringa på siden om oppdrett og valpekull. Det var først meningen at jeg skulle ta en gjenparring med Langsuas Boss, men valgte til slutt Diero. Ved å bruke ham beholder jeg de amerikanske linjene som også Boss fører (Boss og Diero er halvbrødre med Whiskey Rivers Luky Luke som felles far), men får inn andre og spennende linjer på Dieros morsside.

Diero har 1. p...
Continue reading ...
 

Triste nyheter fra Danmark

Posted by Ola Dyrstad on Friday, July 29, 2011,

Sist uke kom det triste nyheter fra Danmark. Reisavannets Olala var påkjørt og drept.
Dette skjedde under trening. Olala forfulgte en fugl og løp ut på en vei.
Det var Erik Petersen som hentet Olala til Danmark, og dere kan lese mer på hans hjemmeside.

Continue reading ...
 

Sommersamling/spesialutstilling

Posted by Ola Dyrstad on Saturday, July 16, 2011,
Helga 8. - 10. Juli gikk det årlige Gordonsettertreffet med spesialutstilling av stabelen. Treffet var i år lagt til Hjerkinn, noe som antakelig var et sted som er lettere tilgjengelig for flere. Det var rekordstor deltakelse, både på treffet og selve spesialutstillinga.
Denne helga var det program for de fleste. Det startet fredagskvelden med et engasjerende foredrag av Elin Wittusen om dressur av hund.

Elin har drevet med fuglehunder i en "mannsalder" og er mest kjent for sitt oppdrett av...
Continue reading ...
 

Sommeraktivitet

Posted by Ola Dyrstad on Wednesday, July 6, 2011,

Sykling er en fin sommeraktivitet - både for to og firbente. Jeg pleier å spenne hundene foran sykkelen og rase i vei. Her er det Jolly (til høyre) og Kompis som setter fart. Dette blir både kondisjons -og styrketrening på en gang. Jeg har ei løype av skogsveier som vi bruker ca 1 time på. Dette prøver jeg å få gjort 2 - 3 ganger pr uke i båndtvangsperioden.

Ved denne formen for trening er det en fordel å ha relativt skolerte hunder, som f.eks kan kommandoene "høyre" og "venstre"...
Continue reading ...
 

Laksefiske

Posted by Ola Dyrstad on Tuesday, July 5, 2011,

Her ser dere en av grunnene til at Nordreisa er en flott kommune å bo i !!!
Det finnes mange flere......
Nå på sommeren er laksefiske i Reisaelva en av hovedaktivitetene. Elva er faktisk en av landets beste når det gjelder gjennomsnittsstørrelse på laksen. Laksen på bildet ble tatt i går kveld, og veide 18,7 kg. Ny personlig rekord, og en fantastisk opplevelse.
Når treningsterrenget åpner den 15. juli blir det mer trening på hundene også. Tror alle - både to og firbente - gleder se...
Continue reading ...
 
 

Translate This Page