Altaprøven/Arctic Cup er definitivt vårens vakreste eventyr. En godt arrangert prøve som har flotte terreng som som regel er godt besatt med fugl. Bortsett fra NM vinter på Andøya, er dette den største prøven her nord. I år var det 4 kvalifiseringsparti i VK og 4 kvalitetsparti som startet ut fredag.

Mange har bemerket at det virker som om Gordonsetteren har hatt et oppsving i det siste. Det er ikke bare seieren på NM Lag som har gitt dette inntrykket, men et jevnt sig med premier gjennom hele vinteren. Dette ser vi også på Altaprøven.

I Arctic Cup statet det i år 44 unghunder. Bare 5 av disse var Gordonsettere. To av disse gikk videre til AC finale. Det var Hattlias Mor Sin Vovve (Svartvatnets Mr. X - Ryheimens Black Connie) med Ronny Knutsen og Jimbalayas Zeta (Bjørklitoppens Speedy - NJCH Klettkovens Shira) med Jim Pedersen. Desverre lyktes ingen av dem i finalen.

Det ble tre toppremieringer i kvalitetspartiene på søndagen. Bjørklitoppens Ask (Faksfjellets Torden - Bjørklitoppens Madonna) og Ena Anja Hermannsen fikk 1. UK og Itzas Svaipa (Langsundets Nero - Tindfotens Itza) og Anne Maj Krogh fikk sin 1. AK. Samme premie gikk også til Zettertjärns U-Flax (INT VDH DE UCH Black Mystery Chinook - Zettertjärns Magica Di Hexz) og Karl-Petter Johansen. Flax er 9 år gammel, og det blir spennende å se om ekvipasjen stiller i VK til høsten.
Har også lyst til å nevne Flax sin sønn, Krabbenesmyras Coffee (Børgsjitens Diero - Zettertjärns U-Flax)med eier Rune Pedersen, ført av Ronny Salamonsen, som fredag fikk 2. UK, kun 9 mnd gammel. Her var det topp kritikk og tallkarakterer og et fuglearbeid uten reis. Sterkt av en så ung hund som dessuten gikk med fremmed fører. Svante (som han kalles til daglig) og Ronny på bildet under.
(Artikkelen fortsetter under bildet)


Også i VK ble det flotte resultater. 10 Gordonsettere stilte i kvalifiseringa. Her fikk Taro (Kimi - Troya) og Espen Johnsen en flott 2. VK kvalifisering. Taro fikk med seg 3 andre Gordonsettere til semifinale lørdag. Der ble det 3. VK til Børgsjitens Diero (Whiskey Rivers Luky Luke - Zettertjärns Santi av Andøya) og Gunnar Marthinsen.
(Fortsetter under bildet)

Gunnar og Diero sammen med de andre premierte på sitt semifinaleparti.

Diero og Taro hadde med seg Mounaineers Henke Larsson til finalen, men det ble de to som hadde premiert seg tidligere som også tok premier i finalen. Det ble 3. VK finale på Diero og 4. VK finale på Taro.
(Fortsetter under bildet)


For egen del ble det ikke den store suksessen. Jeg startet med Reisarypas Bivdi på fredag, og med Reisarypas Mailo og Bivdi på lørdag.
Det positive er at søksmessig holder begge høyt klassenivå. De har høy intensitet og stort format samtidig som de holder god kontakt med fører. De finner fugl - men....de er ikke rolige i oppflukt. Selv om det er en prøve igjen her nord, var dette sesongavslutninga for oss. Nå blir det dressur som blir arbeidsoppgaven denne sommeren. Vi skal stille vel forberedt den 23. august når høstens prøver starter. Da blir hovedmålsettingen å få VK billetten til Bivdi.

Sosialt var det derimot stor suksess. Vi delte hytte med Gunnar Martinsen, Karl-Pettter Johansen (Kennel Krabbenesmyra), Mona Skanke og Ronny Salamonsen (Kennel Blåstøyten). Vegg i vegg hadde vi Rune og Ulrikka Pedersen. Dette betydde at representanter fra alle Dieros tre kull var representert.
Ei flott helg !!!