Team Reisarypa var godt representert under Altaprøven/Arctic Cup.

Fra venstre: Terje Nilsen, Eva Otterstrøm, Tor Valset, Frida Jakobsen og Ola Dyrstad

Hele 5 unghunder fra vårt siste kull hadde tatt turen til Alta. Jeg synes det er supert at vi klarte å samles fra både Hvaler, Oslo, Svorkmo, Senja og Storslett.
Vi bodde sammen i en super leilighet like ved prøvens hovedkvarter og hadde ei flott helg med mye hundeprat.
Fredag og lørdag startet de 4 ekvipasjene under i UK.
 

Terje med Reisarypas Draco (Kayaq), Eva med Reisarypas Dixie, Tor med Reisarypas Duke (Ante) og Frida med Reisarypas Dania (Kela).

Desverre ble det ikke premier på noen av dem på denne prøven, men alle kom tilbake med tilbakemeldinger fra dommerne om at dette var hunder med trøkk, fart og format. Gode tilbakemeldinger å få for oppdretter, selv om de ikke lyktes i fugl.


Risarypas Still Going Strong i friskt driv.

Lørdag var det også klart for Ola og Reisarypas Still Going Strong i Arctic Cup.
Det var i år rekorddeltakelse med over 70 unghunder på startstreken. 10 av disse var Gordonsettere. Nåløyet for å komme videre var ekstra trangt i år. 4 partier var ute og på mitt parti var 6 av de 10 Gordonsetterne havnet.
Arctic Cup er et utholdenhetsløp hvor alt teller - fra 1. dag til vinneren er kåret. Dagen starter med et slipp på 30 minutter og Strong skulle ut mot sin halvbror, Bjørklitoppens Black Usher, i 1. rundes nest siste slipp.
Slippene tidligere på dagen hadde vist at rypa lett tok til vingene og ikke bare var å hanskes med for unghunder.
Kort fortalt så lyktes vi ikke denne dagen.
Strong gikk kjempegodt og ble rangert over makker søksmessig, men i slike konkurranser må man være litt heldig også - uflaks skal man i alle fall ikke ha - og det var det som preget dagen for vår del.
Slippet starter i et område der en stor rypeflokk fra forrige slipp var gått ned. Begge hundene forsvinner opp i et skogholdt og når vi førere kommer fram ser vi begge hundene i stand. Før dommerne kommer fram og får sett letter rypeflokken presist foran begge hundene. Dommerne ser bare rypene som letter.
Senere ser jeg på ny Strong i stand lenger framme. Han avanserer fram, og ut av syne for meg og dommer, men bakpartiet ser at han står lenger framme. Før vi kommer til letter ryper på nytt foran Strong. Partiet bak ser rypeflokken som springer på bakken, og får til og med tatt bilde av ham.
 

Strong står...

- og avanserer på springende ryper.

I slippets sluttminutt fester Strong stand på ny. Jeg får den ene dommeren med meg og er på tur ned. Da justerer Strong seg ut av syne for oss, jeg ser Strong i ny stand. På ny letter det fugl presist foran ham mens jeg er på langt hold. Heller ikke denne gangen får dommeren sett standen. Så 3 stander blir i steden 3 sjanser på fugl - og takk for i dag.
Vi kom ikke til finale på 3. forsøk heller - men likevel er jeg fornøyd med Strong denne dagen. Han gjorde ingen feil. Fant fugl 3 ganger og gikk kjempegodt.
Vi som var samlet i Team Reisarypa var alle enige om mottoet fram mot neste års Altaprøve - Neste år - i VK !!