Valpene etter Porsangerviddas Black Hunter og Akela er i disse dager 5 måneder gamle. På bildet ser vi vår egen Reisarypas Still Going Strong.
Han er nå inne i en sterk vekstperiode. Alt vokser ikke samtidig, så føttene går "litt alle veier" for tiden. Tannfellinga er for det meste over. Nå er det bare hjørnetennene som står igjen og skal felles. Vi ser antydninger til de ny hjørnetenne oppe, så det er nok bare et tidsspørsmål før også disse detter ut.
Han er en trivelig kar. Lettvindt å ha i hus. Ble fort husrein og har vært veldig lærevillig. Lyder godt hverdagskommandoene. Sålangt har han ikke vist noen interesse for rypene. Det lukter godt der de har vært, men det har ikke vært antydning til hverken stand eller sekundering. Dette kommer nok etterhvert.
I tiden framover må vi nok legge litt mer arbeid i dressuren, sånn at den sitter godt når jaktlysta etterhvert dukker opp.


Vi går enda og venter på sola. Om ikke mange dagene ser vi den her på Storslett også.
Vær og føre har sålangt i 2015 ikke vært så mye å skryte av. Kaldt og vind og ingen nedbør. Temperaturen har ligget på mellom -15 og -20 hele januar. I marka er det lite snø. Mest is og isskare. Rypene har vært lette og lite medgjørlige.
Nå meldes det om væromslag, så vi håper på snø og litt mildere vær.


Var likevel en tur ute med Akela i dag. Hele vinteren har hun vært storgått og holdt tildels dårlig kontakt. Dette har vi tatt tak i, og jobbet aktivt med den siste tiden. I dag var jeg fornøyd med henne. Fikk flere fuglearbeid, og kontakten var meget god.


Målet for vinteren er å få henne premiert i VK og jeg har blinket meg ut noen jaktprøver som jeg har mulighet til å dra på. Er så smått begynt å vente på løpetida, og vi får håpe den kommer snart slik at jaktprøvesesongen ikke blir ødelagt.