Jeg er ivrig fuglejeger, og har jaktet med stående fuglehund i over 20 år. Det er nok rypejakta som står meg nærmest, men de siste åra har også spenningen ved skogsfugljakt facinert meg mer og mer.

Det er hovedsakelig hunder til jakt som opptar meg, men selv om jeg jakter mye er hundene tross alt mesteparten av tiden hjemme. At de er rolige i hus og fungerer godt i en familiesituasjon er en forutsetning i mitt hundehold.

Deltagelse på jaktprøver gir meg motivasjon til å jobbe med hundene hele året. Det er artig å konkurrere og jaktprøvene gir også en pekepinn på hvordan eget avlsarbeid drives. På jakt og jaktprøver får jeg også sett hunder som kan passe som avlsmakkere til mine egne.

Jeg har hatt to valpekull under kennelnavnet Reisavannet, som jeg var medinnehaver i fram til høsten 2010.  Foreldrene til det første kullet var Finnvola's Kid (Åens Outlaw - Finnvola's Tiri II) og NUCH Sislättas Caprice (Finnvola's Zico - Åshöjdens Havannah). Reisavannets Kompis er fra dette kullet.

Det andre valpekullet var etter Langsuas Boss (Whiskey Rivers Lucky Luke - Åshöjdens Petra) og Åens II Jolly (DKJCH DKUCH Åens Kalle Kluivert - Åens Erica). Disse valpene var født i april 2010. Reisavannets Akela er fra det andre kullet.

Høsten 2010 tok jeg kennelnavnet Reisarypa og har foreløbig hatt to kull med det kennelnavnet. Det første var med Åens II Jolly og Børgsjitens Diero. Det andre var med Reisavannets Akela. Fra det kullet beholdt jeg Reisarypas Still Going Strong.

Fra alle kullene er det flere hunder med førstepremier på jaktprøver.

Jeg er autorisert som jaktprøvedommer for stående fuglehunder og dømmer jevnlig på jaktprøver. Jeg er også utdannet instruktør fase 1 og fase 2 fra Fuglehundklubbenes Forbund.

Ta gjerne kontakt for en hundeprat.