NO36816/10 Faksfjellet's Torden (Springset Classic Image - Faksfjellet's Vida) Eiere: Jon Georg Hov og Vibeke Skaar. Oppdrettere: Jon Georg Hov og Vibeke Skaar.

Jon Georg og Torden ble nummer 2 i NGKs cup for unghnder i 2011. Ekvipasjen gjorde en sterk innsats i Norsk Derby 2011 med en 5. plass i kvalifiseringa, de vant sitt semifinaleparti og lyktes nesten i finalen. Dreieboka herfra forteller om en Gordonsetter som preges av høy jaktlyst og et utmerket søksopplegg.

Torden kommer fra en spennende kombinasjon. Da Jon Georg og Vibeke skulle finne parringsmakker til Faksfjellet' Luna, valgte de å bruke nedfrosset sæd fra USA importen Springset Classic Image (Boy) som Bjørn Storsveen hentet til Norge i 1986. Grunnen til dette valget var at de ønsket å få inn mer jaktlyst. Boys avkom fra slutten av 80 - tallet var kjent for å ha stor jaktlyst. Planen var å beholde Lunas presise og djerve fuglearbeider med en større jaktlyst. Her mener Jon Georg at det kan se ut som om de har lykkes. Torden har stor jaktlyst, samtidig som o m jagelysten er mindre enn hos sin mor. Et av ankepunktene mot "amrikanerimort" var i sin tid at dette var hunder som var uregjerlige og vanskelige å få til. Jon Georg forteller at Torden har vært veldig lettdressert. Denne erfaringen har også andre, som i den senere tiden har brukt noen av Boys nedfrossede doser sine erfaringer.
Jon Georgs erfaringer med Torden er at han går stort men systematisk, og at han er lett å lese.

Når vi nå ser på Tordens foreldre, og trekker linjene bakover, ser vi at Springset Classic Image er resultat av en helsøskenparring. Hans foreldre, Springset Toutch Of Class og Springset Hazey Day, hadde begge Springset Tomahawk  og Springset Jeanne Mac Gregor som foreldre. I dag ville dette ikke vært godkjent avlspolitikk, men vi må ikke glemme at vår rase er full av slike parringer, og at disse har vært med på å utvikle og videreføre verdifulle rasetrekk og egenskaper. Ser vi på de hundene som har Boy i sin stamtavle blir det rimelig klart at denne hunden har tilført den nordiske Gordonsetteren en verdifull blodsfornyelse.

Tordens mor, Faksfjellet's Luna er etter Gordvalls Hislo og Faksfjellet's Erga.

I løpet av en 7-års periode, fra 1998 til 2004 gjorde Bernt-Olof Gandvall en stor innsats med blodsfornyelse av den nordiske Gordonsetteren. Han hadde i denne perioden 8 kull med forskjellige europeiske hannhunder på tre av sine tisper. Dette var gode hannhunder fra solide europeiske blodslinjer. Tordens far, Gordvalls Hislo, er et av avkommene som stammer fra dette. Han er etter den franske jaktchampionen Islo Du Grand Valy og SJUCH Åshöjdens Highness. Highness sine linjer kan du lese mer om under presentasjonen av Evjegaarden's Titus.
Islo Du Grand Valy ble EM vinner i 2001, og har en interessant stamtavle. Går vi bakover noen ledd finner vi her stort sett britiske kennelnavn som Craftnant, Borderland, Invercassley og Freebirch. Det dukker imidlertid opp et norsk kennelnavn også ! Ulvatnets Truls III dukker opp som tipptippoldefar som far til Invercassley Jeannie. Denne Truls er kullbror til den ikke ukjente NUCH Ulvatnets Porat, som finnes i utallige GS stamtavler.
Hislo har vært mye brukt som avlshund. Han står i dag bokført med 286 avkom. Han har gjort det godt på jaktprøver med 1. UK, 1. AK, 1. VK og 1. VK m CK som de beste resultatene.

Faksfjellet's Luna følger Kennel Faksfjellets tispelinje gjennom Faksfjellet's Erga, via Faksfjellet's Vida tilbake til starten med Happy av Oddresteinen. Hun er godt premiert, og har 1. premier i både UK, AK og VK, med 1. VK m CK finale som den beste premien.
Hun er en utmerket viltfinner og har høye viltfinnerindekser - den høyeste er faktisk i VK, med 112,6.

Det blir spennende å følge Torden videre i AK. Han kan bli en farlig VK hund dersom biletten kommer.