06106/07 Danseskaret's Theo (NJCH Kråklifjellet's Uno - Pmb-Kaisa) Oppdretter: Håvard Rosnes. Eier: Gaute Kyllingstad

Det er ikke avholdt så mange prøver enda, men Danseskaret's Theo tok en flott 2.VK på årets første prøve. Rapporten fra Rogaland Fuglehundklubb sier at Gaute Kyllingstad og Theo ledet lenge.Flere hunder hadde sjangse på fugl, men behersket ikke situasjonen. I et spennede siste slipp ble ekvipasjen slått av P Hesselhøj D Yenta og Børge Simonsen.

Dette er ikke første gangen Theo gjør det godt i konkurranser. Bildet til høyre viser Theo og Gaute Kyllingstad etter seieren i Forus Open i 2008.

Danseskaret's Theo er etter NJCH Kråklifjellet's Uno og Pmb-Kaisa. Gaute eide også Theos far, Uno og denne ekvipasjen var fryktet både på lavland og høyfjell. Han hadde blant annet 1. VK m CACIT på lavland og 1. VK m CK på høyfjell. Uno hadde også flere 1. AK skog, så her må vi vel nærme oss den ultimate jakthunden. Uno igjen er etter NSJCH Faksfjellet's Rocco Royal og Kråklifjellet's Cola Light. Rocco Royal var jo en av de store avlshannhundene rundt årtusenskiftet. Ikke bare i kvantitet, men det er også kommet en rekke gode hunder etter ham. her kan jeg nevne: Sneeggåsens Tinka, kullsøstrene Imingens BR Arja, BR Arpi og BR Elleville, Ardeck's Betty, Hurlumheias Mette Marit, Klettkovens Tausa IV, Klettkovens Søss, Heimfjellet's Frøya og med Imingens Trønder Trøkk fikk matmor Wenche Porsanger en god arvtaker. Foreldre til Rocco Royal var Bualia's Rågg og Happy av Oddresteinen.

Rågg er nærmest legendarisk. Det finnes vel knapt noen hannhund som har levert tilsvarende i avlen. Se bare listen med Champions: N UCH Black Beauty, N S UCH Boy Bolero, N S UCH NV - 99 Flintheias Balder, INT N S UCH NORDV - 98 Hammarkleiva's Krutt, N S JCH Faksfjelle's Rocco Royal og N S JCH Føyka. Når vi i tillegg tenker på hva disse Råggavkommene har gitt videre i avlen, har vi mye å takke denne enestående hannhunden for. Happy av Oddresteinen har vi vært innom tidligere. Vi finner henne i stamtavlen til både Graneskogens Amigo og Hurra Fjellet's Troy.

Theos mor, Pmb-Kaisa, er etter DKJCH DKUCH Åens Kalle Kluivert og Trollheimens Kiara. Kluivert er en dansk hannhund som har 62 avkom i Norge. 15 av disse er jaktpremiert, noe som gir en premieringsprosent på 24,2% på avkommene i Norge. Åens Outlaw er kanskje Kluiverts mest kjente avkom her til lands. Dette til tross for at Outlaw hadde tilhold i Danmark. Outlaw hadde ord på seg for å være en fantastisk viltfinner, og er brukt på to norske tisper, NUCH Finnvola's Tiri (mer om denne kombinasjonen kan du lese om i presentasjonen av Vinterdalens Tillaaens) og Imingens EM Miss Becky. Avkommene etter disse parringene har også tilsynelatende arvet disse viltfinneregenskapene. Jeg har i tidligere presentasjoner vært inne på det jeg har kalt en av Nordens beste tispelinjer. Kanskje er vi her i nærheten av det tilsvarende på hannhundsida. Åens Kalle Kluivert er dansk jakt -og utstillingschampion. Han er etter Åens X-tra Luffe, som er dansk jakt -og brukschampion og i tillegg vant det danske mesterskap i 2003. Luffe er etter Åens Dr. Whitefoot, som i følge oppdretter og eier var den beste av dem alle sammen. Whitefoots far er Fjellet's Dannie - ham kommer vi ikke utenom.

Trollheimens Kiara, som er Pmb-Kaisas mor, er etter Slottåsen's Midas Touch og Trollheimens Oda. Midas Touch er etter DK N JCH INT DK BCH Blackpoint A Black Bowie og Slåttåsen's Taifa. Bowie, som altså har en masse titler, er et godt eksempel på at det kan komme "gull av gråstein". Begge foreldrene hans er helt umerriterte. Ikke bare har han en masse fine titler, han har også gitt mange av sine gode egenskaper videre til sine avkom, og finnes på et utall av stamtavler rundt om i hele Norden.

Theos stamtavle finner du her.