NO36260/12 Porsangervidda’s Black Hunter (Kimi – Kvænangsfjellets Thea) Eier: Sonja og Harry Hansen. Oppdretter: Sonja og Harry Hansen.

Vinner av Norsk Derby 2013 ble Porsangervidda’s Black Hunter. Jeg var så heldig å få gå sammen med Harry og Hunter alle tre dagene i Norsk Derby, og ble imponert over det jeg så. Hunter er en meget sterk søker. Formatet er stort, samtidig som kontakten er god. Intensiteten er på topp. Det sier sitt når Hunter på finaledagen, etter å ha gått i tre dager får tallkarakterer på 666444 (særdeles høy intensitet og særdeles stor fart).

Historien om Hunter starter egentlig da mora, Kvænangsfjellet’s Thea ble født. Hun var et resultat av parringen mellom Kvænangsfjellet’s Ilja og Entangen’s A1- Storm hos Terje Pedersen i Øksfjord. Harry og Sonja hadde egentlig bestilt en hannhund, men den ene hannhunden som kom gikk som parringsvalp til hannhundeier. Dermed kom Thea i hus, og Harry og Sonja valgte å parre henne med Kimi for å få den hannhunden de hadde ønsket med disse linjene.

Selv om Thea ikke er den mest meriterte hunden på jaktprøver, er hun en hund med høy jaktlyst og gode viltfinneregenskaper. Kimi og kullbror Taiko er begge utmerkede søkere og eminente viltfinnere, så valget av Kimi som parringsmakker til Thea var egentlig enkelt.  Kimis far; NJCH Graneskogens Amigo, er presentert et annet sted på denne sida, så disse linjene kan du lese om her.

Når det gjelder Hunters morslinjer, så velger jeg å ta utgangspunkt i Kvænangsfjellet's Thera. Dette var ei tispe jeg kjente godt både fra mange treningsturer og konkurranser. Thera var ei lita tispe med voldsom jaktlyst og fart. Hun var etter N SE UCH NV-99 Flintheia's Balder og Øspehauen's Klo. Thera var godt premiert og hadde 1. premier i UK, AK (både høyfjell og skog) og VK. Thera hadde 2 kull med INT N SE JCH NORD UCH Rippy's Tex. Tex trenger neppe noen videre presentasjon, men de som vil lese mer om han kan gjøre det her. Det første av disse to kullene må sises å være veldig bra. Her kom det 9 valper og 5 av disse ble premiert på jaktprøver. Det er nok først og fremst Kvænangsfjellet's Ilja og Kvænangsfjellet's Kyros som har satt spor etter seg. Kyros ble årets unghund i NGK i 2007 med 7 x 1.UK, nr 5 i Arctic Cup finale og nr 3 i sitt kvalifiseringsparti i Norsk Derby. Ilja ble nr. 3 i samme kåringen dette året. Som en kuriositet kan jeg nevne at nummer to ble Entangen's A2-Rossi som var Iljas og Kyros halvbror og eid av Harry og Sonja Hansen.

Som sin mor er også Ilja kjent for å "trøkke tel" når hun kobles fri. Hun er godt premiert i UK og AK, hvor hun har en premieprosent over 50, men har ikke helt lykkes i VK. Ilja har to kull med Entangen's A1-Storm og et kull med Kimi. Også her må vi vel si at det er det første kullet med Storm som har hatt størst suksess. Her er 5 av 8 avkom premiert på jaktprøve. Storm, som blir Hunters morfar, er etter Fordalens Jæger og Entangen's A-Sari. Storm er premiert med 1 UK og 1 AK. Sari er godt premiert, med både 1. AK og 1. VK.

Hunters mor, Kvænangsfjellets Thea, er et relativt ubeskrevet blad. Hun ble premiert med 2. AK nå i høst. Da var det bare apportbeviset som manglet for at hun skulle få høyeste premie. Nå er det slik at Harry er en erfaren jaktprøvedommer og hundemann. Han vet hva han ønsker, og mente at Thea var god nok til å avles på. 

I tillegg til å vinne Norsk Derby har Porsangervidda's Black Hunter denne høsten hentet 2x2.UK og 2x1. UK. Sesongen er ikke helt over enda, men man trenger ikke være veldig framsynt om ikke Hunter blir årets unghund 2013 i Norsk Gordonsetter klubb.

Stamtavla til Porsangervidda's Black Hunter kan du finne her.