NJCH NO37392/09 AREFJELLS MITZA (Orko – Arefjells Frøya).

Eier: Joar Myren. Oppdretter: Trond Olav Iversen

Mitza fikk sin foreløpig siste jaktprøvepremie på Vefsn JFFs Børgefjellsprøve 7. april 2013. Det ble da en flott 3. pr. VK finale. Dagen før tok hun også 3. pr. VK kvalifisering.

Sin første premiering tok hun 13 måneder gammel, da hun 10. april 2010 oppnådde 1. pr. UK. I UK hadde hun en flott karriere med hele 3 x 1 UK, 2 x 2 UK og 3 UK. Hun deltok også i Norsk Derby i 2010.

Bildet til viser Mitza til venstre, Joar myren og Mitzas far Orko til høyre.

VK karrieren fikk en «flying start» med 1. VK m CK ei uke etter at hun hadde fått sin første 1. AK. Dagen etter tok hun 1. VK m CACIT i finalen. Dermed var grunnlaget for jaktchampionatet lagt, og det var bare å «plukke» de nødvendige poengene for å bringe championatet hjem. Følgende premieringer ligger til grunn for Mitzas jaktchampionat: 2 x 1. UK, 2 x 1. AK, 1. VK, 1. VK m CK, 1. VK m CACIT, 3. VK, 3. VK fin.

Dersom vi ser på linjene bak Mitza er hun etter 08160/03 Orko og 01535/04 Arefjells Frøya.

Orko er et rent «Helgelandsprodukt» og er et resultat av parringen mellom Joar Myrens egen Mitza (Stegg – Toya) og Finn Johansens Graneskogen’s Ameletus (Faksfjellet’s Blesen II – Graneskogen’s Blizzy). Disse linjene kan du lese mer om under Graneskogens Amigo og presentasjonen av de 12 nye jaktchampionene vi fikk i 2012 under fanen «Gode Gordons» på www.reisarypa.com. Orko har selv 1. premier i både UK, AK og VK, med 1. VK finale som den gjeveste.

Arefjells Frøya er ei tispe som er godt premiert på både høyfjell og skog. Hun har 2 x 3. AK og 2 x 2. AK høyfjell og 4 x 2. AK skog. Hun er etter SUCH Gordvalls Echo og Soknahåggån’s E Tuva. Gordvalls Echo er et resultat av noe av det spennende avlsarbeidet Olle Gandvall stod for mot slutten av 1990 tallet og over i 2000 tallet. Han dro i dette tidsrommet flere turer sørover i Europa og parret flere tisper med gode europeiske hannhunder. Echo har vært av stor betydning for den nordiske gordonsetteravlen, og er far til en rekke hunder som har hatt videre betydning for dagens GS. Av disse kan jeg bl.a. nevne Hammarkleiva’s ZE Pil som gikk til Danmark og kennel Østjylland. Pil er mor til et av kullene som fikk NGKs oppdretterpris for 2012, hvor 5 avkom fra kullet med Nørre Løgums Beckham har oppnådd 1. ÅK før fylte 4 år. Vi finner også hunder som NJCH NUCH Finnvola’s Tiri II, Zettertjärns Pretty Yr som er stamtispe i kennel Hurra Fjellet, Zettertjärns Panini som er mor til en av årets store VK hunder – Zettertjärns Izak, og Kruttrøykens Missan.

Arefjells Mitza har ei indeksrekke mange kan misunne henne. Hennes viltfinnerindekser og premieringsprosent i de forskjellige klassene er som følger: 119, 6 og 46, 2 % i UK, 111, 8 og 50 % i AK og 114,5 31,3 % i VK. Med tanke på at middelet for rasen er en indeks på 100 og en gjennomsnittlig premieringsprosent på ca. 18 – 20 %, løfter vi på capsen og gratulerer.